fredag 11 maj 2012

MiddagsTips



               Idag ska jag bjuda er på en fantastiskt God Italiens Tomatsås med Tonfisk.



Skiva schalottenlök, vitlök,färsk chili och tärna tomater, för bästa resultat lukta på tomaterna innan inköp, dom skall dofta härligt god tomat, som mor min brukar säga det doftar som det smakar när det gäller frukt och grönt =-)


Stek schalottenlök, vitlök och chili gyllne ljust brunt i lite olivolja, får ej brännas eller gå mot det mörkare hållet!


 Lägg i dem tärnade tomatarena, fiskbuljomg, peppar och om ni tycker om hetta smula även i 1-2 torkade chili. Låt sedan stå och puttra och rör om mycket försiktigt.


                   Smaka av! Behövs det mer fiskbuljong eller kanske mer hetta eller peppar?


                                       Slå i tonfisken och låt det fortsätta puttra på låg värme.

Dagen till ära hade vi färsk karljohanssvamps pasta  och ett vitlöksbröd till. Man kan även ha kapris i vilket är mycket gott, mannen min är dock inte så glad för detta därav finner Ni inte dessa godingar på vår tallrik. Tomatsåsen är grunden till vad du vill, man kan ha i räkor, fisk, musslor eller varför inte steka en kalvfilé och ha tomatsåsen till? Denna rätt passar såväl till vardag som fest och är mycket uppskattad. Väl Smakat!

             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar