torsdag 24 maj 2012

Mattips

Idag ska jag bjuda er på ett tips som aldrig är fel i Sommarvärmen nämligen Hemma gravad lax med dillstuvad potatis. Är ju himla gott!

Att grava lax är ett projekt i sig så det tar vi ett annat inlägg. Givetvis kan ni lika väl handla en god gravad lax i fiskavdelningen i dem flesta affärer.


Dillstuvningen är enkel och görs enligt följande:
Smält smör och blanda ihop med mjöl, använd mycket mjöl då det skall bli en stuvning. Slå i mjölk försiktigt  under omrörning så mjölet löser upp sig ordentligt!  Koka upp under omrörning. För att inte bränna stuvningen använd 3-4 kronor under kastrullen ;-). Smaksätt med salt och vitpeppar. Om stuvningen inte blir tillräckligt tjock så kan man använda majsena mjöl eller göra en redning på vatten och mjöl som man blandar ihop ordentligt så alla klumpar försvinner. Kom ihåg att hälla upp vattnet FÖRST och slå sedan på med mjöl. Slå i stuvningen när denna kokar! Låt koka ner under omrörning och smaka av så mjölsmaken försvinner innan servering.

Koka upp nypotatis och blanda försiktigt ner dem i stuvningen så dom inte går i sönder.


Lägg i dillen precis innan servering så denna håller sin härliga spänst och fina färg!


Servera med god hovmästarsås. Denna gången köpte vi en färdig men det går lika bra att göra sin egen och den blir såklart oftast mycket godare än dom man köper färdiga från affären =-)


Väl Smakat!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar