fredag 16 mars 2012

Svar på Tal & Anledning till Emmerton valet =-)
AnonymMar 16, 2012 04:56 AM
jag tycker det är ett lätt val, kolla på vilka hästar som har lämnat flest svår klasshästar I SVERIGE och betäck med den ?? finns ju massor av etablerade hingstar som man vet vad man får ! emmerton har väl inte lämnat någon som har gått lite större klasser i sverige ??
emmerton själv har inte tävlat ?pappan måste ju ha talang för hans avkommer ska kunna ha talang eller ?? han har 165 reggade avkommer ENDAST 17 av dom går 120-130 ?? och 8 st går 100-120.!

behöver ja säga mer ! finns alla info på asvh sida.
http://www.blup.se/sv-se/horses/127385-emmerton-ex-raldolala

SVAR:
ChampagnegårdenMar 16, 2012 06:24 AM
Tack för ditt svar!

Emmerton tävlas och har så gjorts även när han var stationerad i Flyinge. Dock ej i Sverige utan mycket i Holland och Tyskland.
Han har bland annat blivit hollänsk mästare och även vunnit flera internationella grand Prix Tävlingar.
Är inne på alla möjliga sidor och läser om alla intressanta hingstar och deras resultat och avkommor bla. i Blup.
Dock säger ju inte blup hela sanningen om en utländsk hingst.
Man måste läsa utländska avelssidor för att bilda sig en uppfattning.
Emmerton har inte betäckt något sto i Sverige innan 2003 och inte så många sto per år vilket resulterar i att han fortfarande har väldigt unga avkommor i Sverige som faktiskt är på väg upp i klasserna. Men visst kan detta medföra en viss risk om man nu bara är ute efter en prestationsavkomma...
Du har helt rätt i att avkommorna bör prestera vilket jag vet Niveau gör internationellt, det har resulterat i att han i år inte kommer att verka i aveln. ( Dom vill i år lägga allt krut på tävlingsbanorna med honom vilket ska bli mycket spännande att följa)

Var du får siffrorna 17 och 8 ifrån vet jag inte, han har själv däremot gjort 8 100-120 och 17 Msv tävlingar i Sverige.

En ska till som jag tycker är mycket viktig är hur dom är i temperament och hantering och framför allt vill jag föda upp hästar som håller, alltså hästar som får den tid och ryttare dom behöver för att nå dom högsta klasserna.

En viktig sak du ser ut att glömma är stoet.
Stoet är minst lika viktigt som hingsten om inte mer då det faktiskt är stoet som uppfostrar fölen och präglar dom väldigt mycket.
Jag har 3 fantastiska sto som jag vet lämnar jätte fina föl med bra temperament och god rörlighet och fantastiska hoppförmågor.

Men som jag skrivit i tidigare inlägg är inget bestämt till 100% än. Vill bara höra vad Ni har för tankar om de olika hingstarna som jag är intresserad av att sätta på Olympic.
=-D

4 kommentarer:

 1. ibland kommenterar folk utan att ha tillräckliga kunskaper :O stoet är ju jätteviktigt och det är så många faktorer som spelar in i valet av hingst! själv tycker jag emmerton verkar fin, vet dock inte så mkt om honom..

  SvaraRadera
  Svar
  1. champagnegården16 mars 2012 22:31

   Eller Hur!
   Stoet gör så mycket och tyvärr missar många det...
   Det är så mycket som ska stämma för att det ska bli bra/perfekt.
   Tack för ditt svar =-)

   Radera
 2. Titta på Emma Bengtssons Emmerton avkomma vilken häst, otrolig hoppförmåga, gångarter som bara den, en väldigt komplett häst. Och som sagt stoet har stor del i avkommans prestation.
  Ngt som jag saknar på avelssidan när det gäller hingstarna det är att även hovkvalitet skall tas med. På nöt sidan finns det med sedan länge, för ett djur med dåliga fötter håller inte hur bra detän är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en massa man måste tänka på =-D.
   Tycker du har helt rätt i att hovkvalitén skulle funits med någonstans.

   Radera