fredag 25 maj 2012

Het Räkgryta med naan och risnudlar.

Grundsåsen med alla goda grönskaer

Innan servering släng i räkorna

Henriks hemma bakade Naan -Mycket Gott

Jumboräkor

I denna gryta använde jag en massa kryddor så som:
Cayennepeppar, Paprikapulver stark, Färsk Koriander,Torkade Pirri Pirri,Spiskummin,Kanel,Gurkmeja.Vitlök och vanlig lök. Jag har i sockerärtor, paprika,champinjoner och 2 fiskbuljong samt en 5:a grädde. Smaka AV! Tänk på att smakerna kommer efterhand ;-)
Ett tips. Stek alla kryddorna för att få fram deras absoluta smak, stek sedan alla grönsaker i kryddblandningen, slå i grädde och buljong. Vill man servera denna rätt med kyckling så skär kycklingen i lagom bitar och slå ner i blandningen, låt puttra tills kycklingen är ok att äta. Man kan om man vill steka kycklingen innan man lägger i den i grytan men jag anser att kycklingen bli mycket godare att läggas i rå och bli färdig i grytan så den tar upp alla smaker + att den blir mycket mörare, fågeln smälter i munnen när den tillagas på detta viset! Kan serveras med Jasminris eller nudlar och Naan. Naan  kan du enkelt göra själv men det receptet kommer i ett senare inlägg ;-)

Väl smakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar