onsdag 15 oktober 2014

Liv & Död

Sitter här och funderar på Livet. Har inom en vecka varit på 2 begravningar och skulle för någon vecka sedan varit på ännu en, dock satte skadad häst stopp för detta. Det är väl märkligt vad livet kan vända snabbt. Även då man varit medveten om att det inte finns någon återvändo så kommer alltid döden som en chock både för nära och kära och vänner som man kanske inte umgås med så ofta. Gårdagens begravning var så otroligt vacker men så ont det gör i ens hjärta att se alla så förtvivlade. Jag hamnar alltid i en situation som denna som den tröstande, jag glömmer lite min egen sorg just för stunden men den kommer givetvis alltid tillbaka som ett brev på posten. I dessa stunder är det väldigt skönt att ha sina vänner, man & son och älskade djur i närheten. Igår behövde jag få distans till livet i vardagen och tog därför ett snabbt beslut att åka till min sockermule för att få tröst. Han får mig alltid så glad och lycklig min fina Red Hot Chilli, med sina små hyss, givetvis med glimten i ögonen. Denna häst behöver bara se mig i en sekund för att veta hur jag mår, igår fick jag pussa extremt mycket på hans gosiga mule innan det var dax för honom att komma ut i sin hage. Han stod bara och njöt och blåste på mig så som bara han kan göra med hans läppar mjuk smekande mot min kind. Är så tacksam att jag får vara med på hans resa genom livet, min fina ChilliBoy.

Igår kom en av två föl som skall gå på lösdrift här i vinter. Han heter Chima och är fantastiskt vacker och mycket trevlig. Ska nu vänja av Cazette då det är tid för detta. Sedan kommer fölen trilla in till föllösdriften efterhand som dom är tillräckligt gamla och blir avvanda. I December kommer ännu ett hingstföl så det kommer alltså gå 3 stoföl och 3 hingstföl här tillsammans i vinter. Om inte någon av småtjejerna säljs vill säga. Både Clazzette och Cazette ligger ju ute till försäljning. Visserligen så har dom nya ägarna möjlighet att ha kvar tjejerna här på lösdrift om dom skulle vilja det...

I helgen ska vi bygga ett nytt vindskydd i stora sommarhagen. Blev bestämt idag faktiskt. Detta kommer jag göra i år istället för att förstora det redan stora vindskyddet.

Ikväll ska Henrik fixa det sista på utestallet. Sedan kommer vi även att börja bygga in halm och hösilage platsen till ett efterlängtat förråd i anslutning till stallarna. Grävmaskinen kommer hem under nästa vecka så då ska vi börja med att rensa föllösdriften och hårdlägga vägen in där vi kör med hösilaget, sen släpps fölen ut där så fort som möljigt. Sedan ska vi köra igång med våra höst projekt vinterhagar, haggången (som skall hårdläggas) ska dock först gräva ner vattenledning och el så vi kan sätta upp vår utebelysning och sätta ut våra nya vattenkärl som fyller upp vatten själv. Lamporna till ridbanan ska upp och lysrören i utestallet också. Som vanligt har vi en hel del på gång.

Avslutar dagens Inlägg med dessa ord idag: Lev Livet I Nuet - Imorgon Kan Det Vara För Sent!
Ta hand om Er!!!!
2 kommentarer:

 1. ❤Livet är inte alltid rättvist.
  ❤Och djur är fantastiska på att känna av hur vi mår❤
  ❤Ta hand om er, och hoppas ni inte har fått för mycket regn på era hagar ☂ ♞
  Kram på er ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är ju inte det.
   Tack snälla.
   Kram

   Radera