fredag 12 september 2014

Hur Hade Du Gjort? Tacksam För Svar!

Som jag skrev i förra inlägget så hade Linetta fått inte bara en utan tre hovbölder... Två i ena fram hoven och en i andra. Vi behandlade henne och hon fick stå på box i två dagar med Cazette som jag kan tillägga inte uppskattade boxvilan överhuvudtaget. Igår kom Hanna tillbaka och slog på Linetta två framskor med sulor och därefter fick utbrytardrottningen och hennes busunge till föl komma ut på lösdriften igen ;-) Vilket dom såklart älskade. Cazette var mycket nöjd med att få komma ut till kompisarna igen och brallade järnet tillsammans med dom en bra stund innan hon lugnade ner sig - Sötaste stora tjejen =-)
Fina Linetta med en nyfödda Cazette.

Står i valet och kvalet om vi ska sälja Linetta då hon inte riktigt fungerar i flocken. Speciellt jobbigt är det vid sammanslagningarna, även om det är hästar hon gått med hela tiden så är det som fan far i henne och hon bara vill döda dom. Detta innebär stora skaderisker vilka jag absolut inte vill utsätta mina hästar för. Nu när hon stått på box ett par dagar så har det varit väldigt lugnt ute i focken och det är så vi vill ha det. Kan såklart sätta Linetta på box men problemet kvarstår den dagen hon fått föl och fölstona skall ut på bete. Fölen måste få vara med kompisar och leka av sig och få vara föl anser jag därav vill jag ha alla stofölen ihop på betet... Vi får se hur det slutar. Vill egentligen inte sälja henne då hon har bra stam, gått på tävlingsbanorna själv, har bra mödene och lämnar jätte fina föl. Att hon sedan är lätt att få dräktig och har lätta fölningar gör ju inte saken sämre, dessutom är hon en fantastiks mamma och snäll till alla andra föl. Dock är ju mardrömmen att ett föl ska komma i vägen när hon får sina utbrott mot dom andra märrarna. Vill tillägga, som jag skrev innan är detta när man sätter in "nya" hästar i flocken, kan alltså vara hästar hon gått ihop med sedan hon kom hit eller nya det spelar ingen roll. Sedan är hon ett monster i 2-3 dagar, under dessa dagar avtar hennes utfall allt efterhand MEN för mig innebär det 3 dagars magkatarr och oro.

- VAD HADE DU GJORT? Alltid intressant att höra hur andra uppfödare hade handlat i en situation som denna!

När Hanna var här igår passade hon på att sko ZaZa fram också då hon lätt spricker lite i hennes framhovar. Vi verkade Chick och hennes hagkompisar. Tog Montina i grimma då hon är hagens ledare och sedan verkade vi dom andra utan grimma på, gick som vanligt super bra - Våra duktiga fina prinsessor =-)
Sommarprinsessorna

Duktiga Gildisen -Mattes dansprinsessa!
Igår tog vi ett slutgiltigt beslut att behålla CHGs Hot Like Fire. Han är så himla fin, vacker,snygg, har bra attityd och rör sig fantastiskt. Planen för honom är att givetvis låta honom vara föl här till att börja med sedan matchar vi honom för rådgivade och ett eventuellt bruksprov. Får se om han kanske får vara med på 3-års aktionen  när det blir tid för det. Givetvis kan allt hända på vägen men planer måste man ha och det är inte utan att det är spännande som tusan när man tagit beslutet att satsa på en egenuppfödd avkomma. Blir han lika bra som vi tror och hoppas så är det inte omöjligt att han kommer ut på tävlingsbanorna med Olof Smith i framtiden =-)
Fire

Fire

SötaMule
 Igår när Hanna var färdig här så åkte vi och röstade, skönt att ha det gjort. Därefter tog vi en lunch på Vespa i Bjärred. När vi åkte därifrån bestämde vi oss för att åka till Skyrup så vi hämtade Mio och fixade en picknick väska till honom och begav oss till Skyrup för att heja på Olof och hans fina häster. Olof och High Pea vann 1.30 klassen och i 140 kom Olof två med Escada VS. Dessutom gick Ettan 0:a i sin klass och Baskyl kom 4:a i 130 klassen. En bra dag på jobbet helt enkelt ;)
Olof & High Pea 1:a i 130 klassen

Olof & Escada V.S 2:a i 140 klassen


Våra söta kattungar är 2 månader gamla den 15:de September. Sedan är det endast 4 veckor tills det är dax för försäljning... Alltid lika jobbigt att sälja men skönt när dom väl har åkt och man vet att dom kommer få det bra =-). Dom är så underbart söta och busiga och alldeles underbara våra små trollungar.

NI får ha en mysig helg och ta hand om Er!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar