onsdag 11 september 2013

Spännande Dag framför Oss ;-)

Här händer det saker kan ni tro. Idag har vi en spännande dag framför oss där bla. Chilli kommer bli provriden av en mycket duktig ryttare som ska hjälpa oss med att matcha Chilli inför Bruksprovet. Maths och Mattias ska givetvis fortsätta sitt jobb med vår fina kille och han kommer även stå kvar hos dom, dom kommer också vara med och visa Chilli på hans Bruksprov. Vi har alltså nu dom 3 bästa hingsthanterarna och visarna som vi kan ha till vår fina kille som vi vill ge absolut bästa förutsättningar inför hans kommande Bruksprov

- Tack M&M för ni finns och för allt ni gör för oss -Det är obetalbart och värmer att ha så goda vänner som Er!
Mer om Chillis "nya" hoppryttare kommer jag inte avslöja än men det kommer givetvis avslöjas i ett senare inlägg ;-)

Igår var det tid för tjejerna att börja få fri tillgång till ensilage igen. Betet har inte varit något direkt att hurra för i år, pga av torkan, fast vi gödat och vattnat och vilat hagarna om vartannat men det har löst sig just pga av att vi gjort allt detta. Ni kan tro att våra fina Tjejer blev glada. Älskade Vännerna. Ärligt talat tror jag icke dom gått från ensilaget sedan vi la in det mer än för att mumsa i sig sitt Krafft foder då kanske ;-) hahahaha.

Igår fick vi upp träns och sadelhängare till Ladys saker. Ikväll ska Lady och Chick och B2 och Bazze få komma in på box och det ska faktiskt bli mycket mysigt att börja ha dom inne igen.

Chick (Min bebis börjar bli stor) och B2 skulle åkt till M&M idag (Dax för Inridning)men pga att B2 är snuvig så avvaktar vi tills nästa vecka för att se om snuvan försvinner. Jag ska också bada mina tre boxhuliganer och sätta träns på Chick och B2. Fungerar det så slänger jag på sadel också och ev. linar jag dom också eller i vart fall så kommer jag lina Chick en del innan hon åker. B2 får först bli av med sin snuva som han drog på sig på betet. Inget roligt att få hem honom från betet med snuva, dåliga fötter och kraftigt mager =-( . Nu står han i en liten hage har fri tillgång på Hösilage äter krafft 3 gånger om dagen med salt, mineraler och olja i maten och han börjar faktiskt redan lägga på sig -Så skönt!

Funderar på att hyra ut en eller två boxar till (Lady är ju numera inackorderad) Så vet ni något som är intresserad av av en stor box med tillgång till en ridbana på 20x60, spolplatta med varm och kallvatten, sadelkamaren, tvättmaskiner, vinterhage med en kompis eller själv, sommarbete finns tillsammans med våra hästar och kraftfoder, salt,mineralet samt ensilage och halm så får ni gärna förmedla detta. Vi söker en trevlig tjej eller kille som är ordningsam. Hel eller halvackordering erbjudes. Här kommer också finna plats för 2013 års föl. Plats på vår lösdrift med våra våra föl.Fri tillgång på hösilage, salt, mineraler och färskt vatten med tillsyn minst 3 gånger per dag.Vindskydd med torr varm och skön halmbädd som mockas varje dag. Hovslagare och krafft foder tillkommer. Vid intresse hör av Er till mig på 072-2309628 eller via mail Jezz888@hotmail.com för mer info!
Nu har Madde kommit, hon ska praktisera hos oss varje Onsdag fram till Jul om jag förstått det rätt ;-) Så nu måste vi sätta fart här! Idag ska det målas för fullt!

Ha en bra dag och ta hand om Er!

3 kommentarer:

  1. Var det en kvinnlig toppryttare? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske någon som bott i Göteborg i ungdomen...För att sen flytta till egen anläggning i Skåne. ;-)

      Radera