onsdag 25 september 2013

90 dygns koll & FölMys & Stor Böld

Igår kom Agneta och kollade Revvo, Montina och Olympic på deras 90 dygns koller (Inte Montinas hon extrakollades endast och var fortfarande inte dräktig) Allt såg bra ut både för Revvo och Olympic, Båda fölisarna växer och frodas precis som dom ska =-) Happy!
Revvo - Radisson VDL

Olympic Lady - Kannan
Kan vara svårt att se fostren men jag vet att dom finns där, båda väldigt spralliga =-D. Låg inte stilla speciellt länge därav konstiga bilder =-P .

Blev en hel del mys med Stona och fölen innan Agneta kom. Passade på att borsta mina älskade tjejer och gosa med EmmerZon och Havanna och gissa om dom alla älskade det. BossaNova skadade sig lite lätt här i Måndags men såret såg idag mycket bättre ut och efter en stelkrampsspruta och kontroll av Agneta så får nu Revvo och BossaNova återgå till sina kompisar på lösdriften.
Busiga Havanna

Tiniz & Havanna

Olympic & EmmerZon

Sötaste EmmerZon
Madde och Lena är nu tillbaka från deras semester och hade igår stallet och hästarna. Så det enda jag gjorde var att kolla igenom alla och fodra frukost, lunch och kvällmat (bästa fodringen på hela dygnet, så lugnt och fridfullt och man kan bara njuta av lukt och hästarnas mysiga tuggande). Dock gav Gilda mig en större chock då hon fått en böld på bogen vid höger ben. Det var något av det största  jag sett. Givetvis tog vi kontakt med veterinär omedelbart. Då Gilda inte har ont och inte heller är halt eller öm eller visar någon förändring med allmäntillståndet (hon stod bara och käka när jag var fram och klämde och kände på bölden) så beslutade vi oss för att avvakta och ha full koll på bölden ett tag framåt. Eventuellt får vi tömma den på vätska när den inte längre är stenhård och försvinner den inte på någon vecka så får vi sätta in antibiotika helt enkelt. Jag tog kontakt med Hanna, Gildas förra ägare och fick då till min kännedom veta att Gilda är Väldigt känslig mot getingstick eller andra bett.(Vilket Veterinären antydde att det kunde vara anledningen till bölden eftersom den ej fanns på morgonen utan kom under dagen alternativt att hon ev. rullat på en sten eller fått en spark. Hur som helst så kollar vi den nu morgon middag och kväll och jag hoppas såklart att den åtminstone ska börja krympa av sig själv snart.
Gildas Böld

Stackars Tösen
Nu ska jag ut och ta stallet (Madde som har praktik här på Onsdagar kommer inte idag) sen ska Bazze och Chick jobbas och efter det är det återigen tid för ChilliTräning - Så Spännande och Roligt!
Ha en bra dag och ta hand om Er

7 kommentarer:

 1. sjuuuuuuukt snygg header du har :D

  Är det du som har gjort den ? :D (iaf är du sjukt duktig)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack =-)
   Nä det är inte jag som gjort den bokstavligt talat MEN jag har designat den ;-)
   Är mycket nöjd med den!

   Radera
 2. Det var ingen dålig böld! Tråkigt att Montina inte hade gömt en liten fölis! Men sånt är livet...Sa farväl till min vovs i morse. Hon somnade in i skuffen på bilen, där hon trivts bäst, med huvudet i mitt knä! Bra med flexibla veterinärer! Kunde inte varit värdigare! Men men tungt utav bara f-n! Nu är det bara att vänta tills hon "kommer tillbaka" i form av aska. Ska begravas vid sidan av förra hunden vid sommarstugan. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är det verkligen inte. Men redan nu ikväll har den börjat krympa - Lycka och börjat mjukna så det går åt rätt håll.

   Å Så tråkigt. Beklagar sorgen och R.I.P Vovs.
   Så skönt när man kan begrava dom hemma.
   Montina får sitt sabbats år som hon tydligen ville ha ;-P Hon kommer bli seminerad tidigt nästa år tillsammans med Gilda. Hingst är redan klar (Om det går som jag vill att det ska gå) Gilda letar vi med ljus och lyckta efter en nu kandidat men har några finingar som jag är väldigt sugen på att ta Bla. Jazz... =-) Men den som lever får se - Mycket kan fortfarande hända!

   Radera
 3. Har det hänt något? Man blir ju lite orolig när det är så här tyst här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Allt händer här Hela Tiden... Men det är inget jag vill skriva om här ;)
   Men Allt är bra med ChilliBoy och syrran (Chick) är nu på inridning och det går framåt för henne =-) Ta hand om Dig.

   Radera