torsdag 5 september 2013

Bonus Inlägg =-D

Idag kom Hanna och fixade B2s fötter. Gick jätte bra måste jag säga, Duktig Häst Duktigaste Hovslagare. Det positiva är att B2s fötter inte är så illa som jag befarade, sprickan är endast ytlig så nu ska vi få "ut" lite mer hov och givetvis i rätt form och riktning sedan kommer B2 skos fram.
Står nu och förbereder kvällens middag till mig och maken som kommer hem vid halv nio. Det blir Skogens Guld med en god ungs fisk i sås med pressad potatis och sparris -Behöver jag säga att det kommer bli sjukt gott???
Skogens Guld
Mio sitter och njuter av sin favorit Currykycklinggryta som blev över från igår. Han ville absolut ha den idag ;-) Hihi bestämd unge ;-D


5 kommentarer:

 1. Å vad gott! Springer i skogen mest varje dag för att leta svamp! Förra året gick man mest där det redan gått en massa folk, kryllade av kantareller men i år är det verkligen en sport att leta! Har varit/är så torrt att de knappt når upp över mosskanten! Men däremot så finns det mer Karl Johan än vad det varit på några år...Gäller bara att hitta dem före masken! Sen har jag läst att sandsopp (Dalarnas landskapssvamp) blir en delikatess torkad! Har lagt en hel del på tork! Ska bli spännande! Den är ju nästan helt smaklös vanligtvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karl Johan svamp är också jätte gott. men jag har aldrig plockat det måste jag erkänna. Jag vågar bara plocka kantareller och tratt kantareller feg som jag är ;-)

   Radera
  2. Finns såååå mycket god svamp! Plocka! Nej, jag uppmuntrar inte till hejvilt plockande, men ta och avdela ett fack i korgen till sådana du tror är ok, kolla sen med någon som kan när du kommer hem! Därefter vet du! Karl Johan är ju närmast lika "idiot"säker som kantarell! Trattisar kan jag inte äta längre...får "raketmagen", kanske bra viktminskningsdiet...men nej, det får vara! Folk blir glada när jag lämnar ifrån mej kassvis med trattisar! Konstigt nog kan jag äta trumpetsvamp som ju nästan ser lika ut och vanliga kantareller går med bra! Men nu vill jag ha lite regn, är så torrt så det knastrar om mossan och allt har stannat av!

   Radera
 2. Skönt att hoven var bättre. :)
  De är inte kul med förstörda hovar. :/ tar lång tid att rätta till dessutom.

  SvaraRadera