fredag 30 mars 2012

Hot Shot Del Tre.






Bättre sent än Aldrig;-D Så här kommer dagens inlägg...
Del Nr Tre av Hottes och Min historia

Vi fortsatte våra promenader och jag började även tömköra och lina och löshoppa honom. Jag satt på honom lite varje dag, utan hjälp…
Jag la några morötter på ett fika bord som vi även använde som ”pall” när man skulle upp på hästarna….
Som sagt la jag morötterna på bordet och hängde en liten stund över ryggen på Hotte och satte mig sedan upp. Skritta något varv runt den lilla lilla gårdsplanen och satt sedan av.
Gick hur bra som helst. Utom en gång när jag givetvis hade med en potential pojkvän, då vaknade Hotte och bocka iväg med mig i alla olika riktningar. Jag satt kvar något skakig i benen då jag inte hade någon hjälm på mig bara för att vara tuff, dumt som fan jag vet!
Tror inte Hotte gillade Henrik och till hans belåtenhet blev det inget allvarligt mellan oss.

Julafton detta år är också en dag jag aldrig kommer glömma. I den sista och största julklappen som fanns kvar låg det en sadel, jag bara gapa… Fattade ingenting och frågade –Vad ska jag med en sadel till när jag inte äger någon häst? Jag fick till svar –Titta under kåpan Jessica.
Tror lena på Lenas ridshop hade informerat dom om att denna delen på sadel hette kåpan ;-D
Där under satt det fast en lapp där det stod –God Jul Jessica nu är det du och jag/ Hot Shot!
Jag Dog =-D. Fick på mig stallakläderna snabbt och skrek till mina föräldrar att jag skulle åka och kvällsfodra hästarna. Väl i stallet dök jag rak in i en varm bog och fick en lång hals tryckt runt min kropp. -Nu är det du och jag Hotte för alltid. Jag älskar dig så mycket!
Lyckan var på topp och ingenting kunde ändra det.

Jag tror Hotte visste att det var han och jag från den stunden jag tror han kände det lika starkt som jag gjorde. Jag tror också att han visste att han skulle få stanna kvar i Bjärred vilket jag fick lova mina föräldrar att han skulle. För dom skulle minsann ta hand om honom.

Jag hade en termin kvar i lantan så jag kände att det kanske var bäst för Hotte som trivdes så bra att få stanna i Bjärred med sina vänner.

Varje dag ringde mina underbara föräldrar och la av en rapport hur det gått med Hot Shot.
Mamma åket upp varje morgon och mockade hans box som sedan fick stå och luft sig torr.
På eftermiddagarna åkte sedan både mamma & pappa upp och strödde, blanda mat och borstade Hotte. Dom var livrädda alla tre men det gick bra =-).

Ett minne som mamma berättade om var när Hotte blev rädd för något som händeutanför stallet och kastade sig bakåt och givetvis small uppbinningar av. Hotte for åt ett håll och mamma åt det andra. Smygandes tittade dom fram från sina gömställen och tittade på varandra. Mamma viskade –Hotte du skrämde mig, varav både hästen och mamma mycket sakta smög mot varandra för att träffas på halva vägen. Hotte la sin hals om mammas kropp och hon kramade om honom. Han var förlåten direkt, och där band dom sina band!;-D

Ett minne från min kära far vs Hotte är när han har Hotte uppbunden och skall kratsa hovarna på honom, det blev en fight som pappa faktiskt vann och efter detta hade vi inga som helst problem att kratsa hans hovar. Han fick dock sin hämnd. För att Hotte skulle vara lugn gav mamma honom hö på golvet medan pappa lyfte hovarna med hjälp av sin egen kroppsvikt. Denna dag gick pappa över grimskaftet och när benen var på var sida om linan så slängde Hotte upp huvudet och Farsan blev hängande i taket och väldigt ont i ”bollarna” fick han såklart. Det bästa är dock att exakt samma sak händer när pappa kommer till andra sidan av Hotte och hela sektionen upprepades igen... Ja herre Gud. Vad skulle jag gjort utan mina "tuffa" föräldrar???
2-0 till Hotte =-D

3 kommentarer:

  1. :-) Men jag tycker dina föräldrar leder med 50-2... Om man ger en sån julklapp då har man minst 50 pluspoäng! :-)

    SvaraRadera
  2. Haha, harlig hast!! =-D

    kram Josephine

    SvaraRadera