onsdag 22 maj 2013

Vi Är På Gång...


TvångsMys med Havanna ;-)
 Idag har vi äntligen haft ut vår underbara Veterinär Agneta Tégner för att kolla våra sto ZaZa, Linetta, Gilda och Stilett. Allt gick, efter lite jagande i hagen, jätte bra! Gilda och Linetta är på väg att få mogna ägg,  dessa skall vi kolla av imorgon med hjälp av TrolleHingstatroll. Ställer dom upp sig för honom så semineras dessa två på Fredag. Annars kommer Agneta och kollar dom på Måndag igen. Håll tummarna. Nästa Torsdag ska vi spruta igång ZaZa, Stilett och Montina. Vi planerar att kolla av dom med Trolleman på Söndag och kommer med all säkerhet seminera dessa på Måndagen den 3/6. Skönt att vara igång måste jag säga. Nu håller vi  tummarna att alla tar sig på första försöket så dom kan släppas på sina stora kommande sommarbete =-)
Har idag skrivit ett hyreskontrakt till Ladys ägare som skall stalla upp Lady hos oss då hon med familj kommer flytta till en by alldeles i närheten av oss. Pris och allt därtill har vi redan kommit överens om så det är i stort sätt bara påskrifterna som skall till sedan är det klart.Planen är nu att vi skall matcha våra fina flickor tillsammans mot tre års testet 2014. Math & Mattias ska i Augusti/September rida in våra tjejerna och innan dess skall vi vänja dom vid träns ,sadel ,linas och åka iväg på löshoppning för Micke Nolin. Ska bli så himla roligt attkomma igång med tjejerna efter deras semester =-)
Nicke Nyfiken ;-)

Som jag skrev i inlägget tidigare så gick det jätte bra att sätta grimmor på våra älskade föl igår.Dom är så duktiga =-). Som lovat kommer det några filmer på dom precis efter att dom fått på sig grimmorna igår, hahaha sötknopparna! Det kommer också en mys och kel film på vår fina Olympic...

Ni får ha en bra dag & ta hand om Er!

2 kommentarer:

  1. Nyfiken...Vad är det för stam på Stillet och vad har du tänkt för herre till henne? Kul att man kan låna magar! :-)

    SvaraRadera
  2. Stilett är efter Sir Bedo -Florestan I. Ampére kommer sättas på henne =-) Jätte fin är hon...Svart skönhet ;-)

    SvaraRadera