tisdag 21 maj 2013

Grimmor för första gången!

När jag kom hem idag möttes jag av två lekfulla föl som stegra, bockade, studsade och hade så fantastiskt roligt ihop. Gissa om mattes hjärta blev varmt av lycka och glädje, älskade Havanna & EmmerZon!

Nu har dom fått komma in på box och dom har blivit kelade och fått varsin grimma på sig. Dessa får dom ha på sig några timmarna så dom vänjer sig snabbt vid grimmor. Dom var jätte snälla och duktiga att sätta grimmorna på, stolt Matte =-)

Havanna har fått stå ut med att bli tvättad i baken idag också. Passade på att sätta på salva också då hon ser ut att ev. kunna få lite sår där bak, men detta förbygger vi nu ;). Tyvärr blir dom flesta föl lite kassa i magen när deras mammor har sin fölbrunst därav blir det lite diarré och sårigt väldigt lätt. Men bara man har koll på det och börjar tvätta och sätta salva så brukar detta försvinna snabbt =-)

Vi har givetvis kelat och pussat och gosat med våra älskade bebisar och jag kan lova att EmmerZon älskar det. Havanna börjar sakta men säkert söka sig till oss och tycker faktiskt att det är ganska skönt med kel honom också =-)

Imorgon kommer det några filmer till på fölisarna och en underbar film på Olympic som verkligen Älskar livet som mamma. Underbara Älskade Lympan fyller sin "mammas" hjärta med kärlek varje dag. Ja givetvis gör alla dom andra det också men Lympan är Lympan och för mig är hon något alldeles speciellt =-)

Ha en bra & mysig kväll.

EmmerZon Älskar att pussas, till sin mattes förtjusning ;-)

Havanna just nu surare än en Citron, men det går över =-O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar