fredag 12 april 2013

Steengards Linetta - Diamant De Revel

Steengards Linetta

Diamant De Revel var segerhingst vid Danska Varmblods Bruksprov 2009 och har sedan dess gått årgångs championat med stor succé. Med stämpelhingstar som Diamant De Semilly, Quidam De Revel och Nimmendor som pärlor i ett radband i härstammningen, reprensenterar Diamant De Revel något av det starkaste presentationsblodet tillgängligt på marknaden. Fadern, diamant De Semilly, är bland annat far till Holsteiner hingsten Diarado och morfar Quidam De Revel är en av världens mest betydelsefulla avelshingstar. Diamant De Revel är helbror med silvermedalj stoetDiana, som är godkänd med 9,5 för hoppkvalite och 9.0 för teknik. Modern Queen har 9.5 för hoppteknik och 8.5 för kapacitet. Mormodern Immerdor är Elite sto baserat på sina avkommors resultat. Hon är även mor till den godkände hingsten Aston DVH 668. Diamant De Revel har debuterat i sina första Grand Prix Klasser med mycket gott resultat. Det förväntas stordåd av honom den här säsongen. Diamant De Revel är född 2005 och mäter 169 cm.

Här hittar du Diamant De Revels Blup: http://blup.se/sv-SE/horses/216196-diamant-de-revel

Här är filmen från hingst visningen på Tullstorp:http://vimeopro.com/korsholm/tullstorp-2013/video/61978434

Här är en film på Diamant De Revel när han går 130 hoppning: http://www.youtube.com/watch?v=eXprCNoMmz8

Diamant De Revel


Ska bli mycket spännande att avla på denna fantastiska hingst som hoppar utöver det vanliga med en kraft så det hörs i varje avstamp och med en bakbens teknik som man önskar att allahopphingstar skulle besitta. Blev förälskad i honom direkt jag såg honom och hans kapacitet på Tullstorps visning och det var jag inte ensam om. Diamat De Revel kommer passa vår fina Linetta perfekt det är både vi och hennes tidigare ägare helt överens om. Så nu är det bara att hålla tummarna för att fina Linetta tar sig snabbt och lätt och att vi får ett fint föl efter dessa två nästa år.

3 kommentarer:

  1. hej fin blogg , så snygg header !
    om du har tid & lust kan du gärna kika in på våran , kram ♥

    SvaraRadera
  2. Hej, jag fick ett hingstföl efter Diamant de Revel i år, jag är jättenöjd med honom, han fick 48 poäng med en 9a på galoppen, på fölmönstringen på Grevagården 1/9-13. Stoet är holländskt och linjeavlad på Nimmerdor.
    Grattis till ett bra val av hingst, hoppas ditt sto är dräktigt :)

    SvaraRadera