tisdag 23 april 2013

Gilda F.2 - Ampére


Ampére 1225 är en ädel, elegant hingst med ett vackert uttrycksfullt huvud. Välproportionelig maskulin med naturlig resning, lång välformad hals, makerande nacke, liggande bog,djup bål och välmusklat kors.Ampére vann 70-dagarstestet i Ermelo 2008 med högsta poäng någonsin. Omdöme gångarter 8,0-9,0-9,5. Skritten är taktfull och vägvinnande. Traven är välbalanserad, bärig,elastisk och med sen stor rörlighet.Galoppen är spänstig, kraftfull och i uppförsbacke. Testryttarna lovordade honom som den bästa hästen de ridit på många år och gav bl.a omdömena: Ampére har en naturlig och spänstighetmed mycket god bakbensaktivitet. Som dressyrhäst har han mycket stor talang och ger en väldigt bra känsla. Han är en ärlig, arbetsvillig och känslighingst med en mycket bra inställningtill ridningen. 9,0-9,0-9,0. Ampéres exeptionella gångarter har han också visat  nedärva till sina avkommor. Ett hingstföl efter Ampére blev sålt för rekordpriset EUR 200.000(SEK1.930.000) på elitfölauktionen i tyska Venchta. Ampére har redan ett flertal godkända söner i Hollandoch Tyskland i olika förbund. En av avkommorna blev segerhingst i KWPN 2013 och Ampére är både far till reservsegraren i Westfalen samt ett antalpremiehingstar. Ampéres fader Rousseau blev premiehingst i Holland och tog silver i unghäst-VM 2003.Rousseau har elva godkända söner i Holland samt fyra i Tyskland. Ampere är en av tre söner e. Rousseau som tre år i rad vunnit sina bruksprov i Holland med rekordhöga resultat.Mödenet har både lämnat avelshingstar samt ett stort antal tävlingshästar inom både hoppning och dressyr. Ampére Är född 2005. Han mäter 168cm.

Här kan du se en länk från Tullstorps Hingstvisning på Ampére från 2011:http://www.youtube.com/watch?v=7lL-cfIOFMs
Här är en länk på uppsutten ridning på Ampére: http://www.youtube.com/watch?v=jfCnx4XJh_o

Ampéres Blup:http://www.blup.se/sv-SE/horses/216179-ampere



Vi ser mycket fram emot denna kombinationen och tror mycket på den kommande avkomman!


2 kommentarer:

  1. Inga kommentarer på valet av hingst? Efter förra inlägget så var jag lite nyfiken på reaktion...;-) Ampérebaby blir säkert jätte intressant. De övriga paren har jag tyckt smält ihop, men det här känns lite udda. Varför jag får den känslan vet i 17! Har ju sett väldigt lite av damen i fråga. Blir säkert en kanon baby!

    SvaraRadera
  2. Jag trodde också att det skulle bli en massa kommentarer ang hingstvalet, men icke ;-). Udda eller inte det återstår att se... Nä men jag tror stenhårt på denna kombinationen så det skall bli väldigt spännande att se vad kan komma att bli =-). Tack, vi hoppas på det =-)

    SvaraRadera