torsdag 11 april 2013

Presentation av vårt nya avelssto LINETTA

Vi har under en tid letat efter bra hopp och/eller dressyrsto att utöka vår avel med.
En dag några veckor innan bruksprovet hittade jag denna fina häst  på hästnet.
 Härstamningen var super och jag ringde upp ägarna.
De hade köpt Linetta som 4-åring från en lösdrift och Rebecka red själv in henne och tävlade upp henne till 1,30 men träningshoppade högre och alla inblandade bedömde att hon hade kapacitet att gå hela vägen. Tyvärr satte en skada stopp för fortsatt tävlande och trots operation och konvalescens så bedömde ägarna att hon inte skulle hålla för fortsatt tävlande på hög nivå. De tyckte båda att Linetta skulle få en chans att visa sina egenskaper i avelsboxen, men då de inte hade möjlighet att avla själv bestämde de sig för att sälja henne. De var väldigt noga med var hon hamnade och att hon skulle få rätt förutsättningar för att kunna få bra avkommor. Vi åkte upp till Sölvesborg och hälsade på och pratade länge och vi kände oss väldigt stolta och hedrade när vi åkte hem för vi skulle få köpa Linetta, de skulle bara hitta en ny sällskapshäst till den andra hästen i stallet så kunde vi hämta henne.

Sofie och Rebecka hade inte riktigt all info om henne men de hade viss kontakt med uppfödaren och jag skrev ett mail till Dansk Varmblod:s ansvarige för Foreign affairs.

Lite av den information vi fått fram från uppfödare och DV är:
Härstamning:

                                     Far        Linaro e: Landgraf I ue: Calypso II uue: Ladykiller xx
Steensgaards Linetta                      
                                     Mor      Leonora e: Leonardo II u: Marlene  ue: Martell I

Linettas mamma Leonora är helsyster med den godkända hingsten Landau DH435, Hon blev korad 1992 Och vann sina prov i region 7 1993 i både dressyr och hoppning. Hon blev placerad i unghästchampionaten 1994 och tilldelades då Anders Andersens vandringspris för bästa sto. Leonora har bl.a lämnat hingsten Lurifax DVH 675, och Lauretta som blev 2:a i det franska unghästchampionatet för 5:åringar. Leonora har ett hoppindex på 137 och ett dressyrindex på 132. Hon är elitklassad och har tilldelats silvermedalj i Dansk Varmblod.

Mormorn Marlene är även hon ett Elitsto och har förutom Leonora och Landau lämnat flera svårklasshästar i både dressyr och hoppning.
  

Vi har stora förhoppningar inför framtiden för denna nya familjemedlem här på Champagnegården.
/Henrik


2 kommentarer:

  1. Intressant! Hur gammal är hon?

    SvaraRadera
  2. Hon är endast tio år =-)Och mycket spännade ;-) Är så glad att vi vi köpa denna fina märr av Rebecca och Sofie =-)

    SvaraRadera