onsdag 3 april 2013

Onsdag


Då var det Onsdag igen eller Lillördag som denna mitt i veckan dag så ädelt kallas. Ikväll är det fotokursavslutning med redovisning på våra bilder vi tagit. Ska bli både spännande och roligt att höra vad Laila och dom andra tycker om bilderna. Det ska också bli mycket spännand att få se alla andras bilder såklart!

Har idag fått mina priser på hingstarna vi valt ut. Har fått sjukt bra rabatter så nu ska vi bara få färdigt affären med dom dressyrsto vi planerat att köpa in så vi kan betäcka dom med Ampere. Han är ju redan bokad och klar, så varför inte? Detta innebär att vi kommer betäcka 6 egna eller kanske inlånade (4 egna + 2 antingen inköpta eller  så lånar vi något väldigt bra stammat sto) sto i år. Så spännande, nästa år räknar vi med en bebyboom utan dess like ;-). På Måndag ska vi ge Tullstorp vårt slutgilltiga besked på hur många sto som kommer bli seminerade med deras hingstar, 8 är bokade men ett bokat sto faller bort pga vi inte kommer överrens om pris på den, så det kommer bli ett annat sto som tar dennes plats + att vi kommer utöka vår beställning med vad det ser ut som nu 2 sto till! Tror inte Jan har något emot det ;-)

Våra planer på hemma fronten för i år är följande: Bygga ut lösdriftskjulet vi har samt bygga ett skydd till i en annan hage. Vi ska också bygga 5 uteboxar samt bygga ett par hagar däribland minst 2 hingsthagar till Chilli med höga trästaket. Stallet skall tvättas och målas.Ridbanestaketet samt hinderförrådet skall också målas.Ridbane staketet skall dekoreras med fina metallknoppar. Sen ska det byggas ett hösilage & halm förråd med ingång direkt från stallet. Alla staket skall gås igenom och fixas, behöver byta ut en del stolpar och byta en del elband speciellt i vinterhagarna. Staketet runt poolen skall upp snarast, kommer bli ursnyggt, samt en järngrind skall sättas upp in i trädgården. Till helgen skall vi lägga gödning i alla hagarna så gräser växer med raketfart men innan dess skall skitarna köras ner med vår  gårdsharv...  Ja sysslolösa lär vi inte bli vare sig vi vill eller ej ;-) hahahaha.
Detta möts man av varje morgon nu... Chilli lever rövare på nätterna med sin foderhink samt sin boll. Var och varannan morgon ligger dessa utanför hans fönster och han är väldigt ivrig med att få tillbaka sin roliga leksaker snarast möjligt -Knas Häst-Hahahaha.

Ni får ha en bra dag & ta hand om Er!

6 kommentarer:

  1. hur mycket mark har ni?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har 6 ha & arrenderar en del utöver det.

      Radera
  2. Som vilken annan unge som helst! Mamma plockar upp! Som gammal ridlärare känner jag att se upp så inte man kan göra sej illa på knopparna om man håller på att åka av å är "hängande" på hästens utsida så att säja! Har varit med om både det ena o det andra o det kan bli ordentligt uschigt! Blir kanske lite unghästridande där... Men du har nog tänkt till! Låter spännande med fler ston! Nyfiken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Knopparna kommer sitta 2.10 högt så och dom ä runda så det är nog ingen större fara ;-). Ja givetvis blir ni dom första som får veta vilka sto som kommer ;-)

      Radera
  3. Förstod väl att du tänkt! ;-)

    SvaraRadera