torsdag 20 december 2012

Sista Dagen På Kontoret

Idag är det sista dagen för mig på Kontoret för detta året. Kommer i och för sig jobba hemifrån med alla annonser som skall ut i Januari men det är bara roligt...Avslutar dagen med lite plåtning och en massa möte och en trevlig Jullunch... Bättre slut kan man inte få på ett Fantastiskt år!

Stackars B2 har inte mått så bra hos tjejen han var utlånad till. Han har fått någon form av svamp alt. stafilokocke i hela pälsen, dock ej i huvudet och på benen. Det kliar som bara den så nu har jag börjat en behandling på honom som han älskar. Han badas varje dag i ett antibaktriellt schampo och hexiklorinet, som han får stå med ett tag så det verker på djupet innan jag sköljer ut det. Skorporna eller ruvorna blöder absolut ingenting men när man borstar/kliar och badar av dom följer pälsen med av så jag funderar faktiskt på att klippa honom... Vi får se hur det blir. Ska nu behandla honom i 2-3 veckor sen ska det enligt info vara helt borta men blir det inte bättre om en vecka så kommer jag tillkalla min veterinär för rådgivning! B2 är dessutom väldigt mager, har nog inte fått den näring han behöver, han har en typisk hömage men man ser revbenen och hela ryggraden något hemskt. Vi avmaskade honom igår och ger honom bästa fodret samt olja och b-vitamin för att han skall återhämta sig snabbt. Är inte så bekymrad över detta egentligen tycker bara att det är FAN att folk som man ställer upp på och hjälper inte kan sköta ett levande djur, blir så himla förbannad alltså!
Hovarna på B2 är inget att hurra för heller, han har sprickor hela vägen nerifrån och upp på 2 ställen på båda framhovarna. Dessutom har tjeje som lånade honom inte vaccinerat honom i tid så nu måste vi göra om hela grund vaccineringen på honom. Inte ok överhuvudtaget, lånar man ett djur i detta fallet en häst får man väl för sjutton ta hand om den???! Tur jag inte såg B2s alla brister när jag hämtade honom för då hade det blivit ett jävla tivoli kan jag lova! Hur som haver är B2 tillbaka till sitt rätta jag i personlighet, han är en underbar individ som är pigg, framåt och mycket tillgiven. Han älskar att bli ompysslad. Han är glad igen, det var han inte när han kom så detta värmer mitt hjärta oerhört mycket. Fina killen är bara värd det bästa hädanefter.
Ruvor

B2 igår

Vill tillägga att hans ägare som är en fantastisk uppfödare och hästägare är lika ledsen och arg över B2s tillstånd, hon är djupt tacksam för det vi gör för honom. Vi har diskuterar B2s tillstånd och åtgärd tillsammans och alla beslut tar vi också tillsammans. Sophie är mycket mån om sina hästar precis som vi är men hade oturen att vara snäll till fel så kallad vän. Hur dom gör upp detta bakefter tänker jag inte lägga mig i men jag är säker på att den vänskapen både är avslutad och glömd! Tack Sophie för ditt förtroende i oss och att vi får ha din fina kille hos oss =-)
B2 från Oktober

Igår var mannen och Mio och köpte en gran, ja det blev ingen huggen gran i år...Nu står i alla fall granjävlen påklädd och fin i vårt hus och lyckligast är såklart Mio och alla katter. Mio för han fick klä fanskapet och katterna för att den är jävlight rolig att klättra i... Mio tycker att hans gran är det finaste granen i världen jodå det berättade han mycket nöjd efter han klätt färdigt granen och satt i soffan och studera sitt underverk. Nöjd Mio=Nöjd Mamma ;-)
Mio Klär granen
Slutresultatet

Vill också berätta för alla Er som bryr sig att Bazze mår precis som vanligt och har inte ont av sin nattliga flyck härom kvällen. Slutet gott Alling Gott ;-)

Nu blir det lite mer jobb-Ta Hand Om Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar