söndag 29 juni 2014

Tjolahopp

I Fredags var det tid för att dräktighetsundersöka fina Queene som ägs av Karin Nelson och som vi har ett samarbete med. Till vår stora lycka var även Queene dräktig med vår Red Hot Chilli på 16 dygn. Så nu skall Queene åka hem till sitt och kommer tillbaka lagom till fölning nästa år. Lite info om Queen Easy... Hon är efter Quite Easy - Cortez. Hon är ägd och uppfödd av Karin Nelson och tävlad av Ann-Sofie Oscarsson. Hon är född 2006. Tillhör stofamilj 36.Länk till hennes Blup: http://blup.se/sv-SE/horses/199349-queen-easy-36-swb

Idag ska alltså Queene och hennes fina föl åka hem till Värmland men först ska vi få besök av Johan Iversson som skall titta på alla våra föl =-) Det ska bli mycket spännande att höra vad han tycker om årets utdelning. Johans hemsida hittar ni här:http://www.ifversonhorses.se/

I Onsdags var vi och lämnade Olympic på semin på Bollerup hos Anders Gånheim. Olympic seminerades i Fredags med Bubalu VDL och ovolerade därefter så vi fick minsann åka och hämta hem vår prinsessa redan i Fredags -Lycka! Nu går hon och njuter av betet med dom andra fölmärrarana.
Mat är gott =-) Mattes Finaste
Va? Ska jag behöva lämna släpen när jag precis har börjat tycka om den?
Rigoletta hade ovolerat i Fredags och fick därefter komma ut på bete med sto utan föl. Släppet gick strålande, inget bråk alls och Chick fick en ny bästa kompis. Lika barn leka bäst eller hur är det man brukar säga? Underbara Isprinsessorna, lika som bär =-).

Ikväll ska fina Havanna så komma in på box. Det är tid för lite mer hantering och slut på lösdriftlivet för nu iaf =-).  Hon ska fotas och filmas inför försäljning. Hoppas vi hittar ett super hem till fina dansprinsessan. Tror mycket på henne så det ska bli mycket spännande att följa henne genom livet. 
Kel är mysigt tycker Havanna =-)
Nu måste vi sätta fart här. Ni får ha en bra dag och ta hand om Er.


5 kommentarer:

 1. Trodde jag skulle komma hem o få se vad Zaza fått för något men det verkar som hon håller er på sträckbänken! ;-)

  SvaraRadera
 2. Då testar vi här då...Texten försvann under föl inlägget så fort jag tryckte på publicera. Grattis Grattis! One man hos er efter Last man... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket =-) Hans namn är Chg´s Hot Like Fire . Ja precis som vi trodde så spräckte ZaZa stofölinvationen i år ;-) Duktig Tjej

   Radera
 3. Deras små rosa mular behöver inte smörjas alltför ofta i år...hittills i a f! Försöker hitta något positivt med denna sommar! Så nu håller du tummarna att hon tar sej på första försöket sen....Fast hon tycker nog det är kul att du/ni får vaka läääänge!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här nere får vi allt smörja mular kan du tro. I FlädieLand är alltid regnet långt bort... Till mitt ogillande då hagarna blir torra och tråkiga. Vi hoppas på att kunna seminera henne på fölbrunsten och att hon tar sig på första försöket såklart ;-) Håll tummarna =-)

   Radera