tisdag 10 juni 2014

4:e stofölet för året =-)

Då Välkomnar vi 4:e stofölet för detta året E Corporal VDL - Cortez,. Nu hoppas jag på att få sova en vecka innan det är dags att börja vaka sista fölet för året. Ska vi slå vad om att Zaza kommer spräcka sto trenden här i år? Hon går ju alltid sin egen väg och jag är rätt säker på att hon gör så även när det gäller detta =-)8 kommentarer:

 1. Grattis till alla dina fina föl! Fick själv ett litet stoföl för drygt två veckor sedan och vi är så glada. Dock är det vårt första föl och vi har inte så mycket erfarenhet vad gäller hantering, skötsel, etc etc. Skulle vara superroligt och intressant om du kunde blogga lite om vad du gör med dina föl och när. Planerar att ha kvar min häst och hennes föl tillsammans i vårt vanliga stall fram tills nästa år någon gång när det är dags för avvänjning. Då vill jag ju gärna att lilla fölet ska gå i en flock på lösdrift och jag har tidigare varit i kontakt med dig ang om ni har platser. Men jag återkommer med förfrågan längre fram. :) Mvh Jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Har nu endast ett föl till på väg sedan börjar den långa väntan tills nästa år ;-) Absolut det ska jag göra. Ska försöka hinna med det så fort som möjligt. Oj hur länge planerar du att ha sto och föl ihop? Vi börjar avskilja våra vid 6 månader men jag tycker personligen att man bör avskilja dom senast vi 9 månader. Du är välkommen. I mån av plats kan vi lösa så din kan gå med våra töser på lösdrift. =-)

   Radera
  2. Hej och tack för svar. Jag har tänkt att de ska gå tillsammans minst i sex månader men hellre upp till åtta månader. Beror väl lite på hur det funkar med att ha båda i boxen. De har en stor fin gräshage de går i. Tyvärr inga fölkompisar men det får hon förhoppningsvis när hon ska ut på lösdrift. Hon föddes 24 maj och jag tänkte lösdrift någon gång efter jul kanske, januari - februari? Hur långt innan kan jag ta kontakt med dig?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. En till liten sötnöt! Eller så går Zaza o flinar över att du tror det är en kille o fixar en liten tjej! ;-) Lite fölbildbomb skulle inte sitta i vägen! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle inte heller förvåna mig =-) ZaZaBrazzz

   Radera