onsdag 4 juni 2014

FölBoom

Nu är det knappt en vecka kvar till Olympic ska föla - Så spännande - Längtar =-). Olympic är beräknad till den 10 juni och kort därefter är det tid för Bella som är beräknad till den 20 Juni, dock brukar hon föla tidigare så henne har vi nu tillsammans med Olympic vak på. Sist men inte minst är det tid för stora fina ZaZa som är beräknad till den 25 Juni =-). Mycket spänning och längtar spritter det här på gården nu.

Nästa Lördag bär det av till Oskarshamn för att hämta hem ett sto vi ska låna till avel =-) Berättar mer när finingen kommit hem till oss.

Idag är det semin och med lite tur är både Indra och Linetta redo för semin med vår fina Red Hot Chilli 1285. Vi är så himla glada för alla dräktighetsresultat som kommer in på honom. På första försöken dessutom - Starka duktiga simmare =-) I morgon ska vi spruta igång Gilda och hoppas på semin på henne på Måndag alternativt Onsdag nästa vecka.

Idag åker vår fina RHC tillbaka till Olof -OShästar-. Tänk vad 9 veckor kan gå fort... Kommer sakna vår älskade stjärna men nu är det tid för igångsättning och matchning inför Breeders och hans tävlingskarriär kommer sakta men säkert komma igång. Ska bli så sjukt roligt =-)

Box hästarna har nu fått komma ut på gräs på dagarna - Som dom njuter. Snart kommer alla avelssto/föl och dräktiga sto släppas på bete här. Lösdrift tjejerna har iof varit släppta på bete i ca en månad nu vilket dom verkligen njuter av =-). Några hagar ska vila ett tag för att längre fram användas (såklart ;-) ) och en hage ska vi så och med lite tur finns det gott gräs i den så vi kan släppa hästar där redan i Augusti.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar