måndag 16 juni 2014

Revolution - Comfortuna VDL

Idag har vi kollat Revolution och hon såg mycket bra ut invändigt så vi har beslutat oss för att seminera henne som planerat i år. Dock kommer vi inte sätta fryst på henne utan har bestämt oss för att sätta färskt och den hingst som jag tycker är mest spännande  är fina Comfortuna VDL. Såg denna hingst på bruksprovet i år och jäklar i gatan vad den hoppade - Helt fantastiskt :) Revvo har ett par ägg på g och förhoppningsvis blir det semin redan på Onsdag eller Fredag. Är så himla glad eftersom jag inte trodde det skulle gå att ta fler föl på fina Revvo.

Lite info om Comfortuna VDL kommer här (OBS: Hämtat från Gränsbos hemsida) http://gransbostuteri.com/


COMFORTUNA VDL 1292

Foto-Sara-Holmgren_Comfortuna-(liten-2)-2
Född 2009, Prem G, 167 cm
e Eurocommerce Berlin
u Solavsca Fortuna e Nimmerdor
u Olavsca Fortuna e Celano
Uppfödare: P och AM Rinkes-Tjeenk Willink, Holland
Ägare: VDL Stud, Holland

Comfortuna var tvåa i sitt 70-dagarsprov i Schieckau 2012, av totalt 34 bedömda hingstar med totalbetyget 8,85 vilket gav honom ett hoppindex på 142.
Comfortuna VDL är den första godkända sonen till världsstjärnan Eurocommerce Berlin, han är placerad i flertalet klasser i Grand Prix hoppning och har två segrar i Nations Cup, seger i St.Gallen och lagguld vid VM i Aachen och EM i Mannheim. Berlins första avkommor tävlar framgångsrikt internationellt.
Morfar är Nimmerdor, århundradets hingst, som lämnat otaliga avelshingstar och internationella sporthästar. Även Celano är Grand Prixhäst i hoppning och har även han lämnat framgångsrika avkommor både för tävling och avel.
Comfortunas moder, Solavsca Fortuna, har titlarna Ster och Preferent. Hon är även moder till Listen, Champion of the Hunters och 135 m-hopphästen Wosolavsca Fortuna.
Hennes helbror Olano Fortuna vann som 4-åring det holländska championatet.
Mormor Olavsca Fortuna är Keur, Preferent och Sport.
Mormorsmor är Ulavsca som är Preferant och Prestatie. Hon har gett tre Grand Prixhästar, alla e Nimmerdor; Partner SD, Handor Fortuna och Lost Boys Nandor Fortuna, som tävlade i VM i Rom1998.
Från samma stolinje kommer Golden Toy: Grand Prix dressyr och King Random och Yoko Ono Fortuna: Grand Prix hoppning.

Här är hans Blup sida: http://www.blup.se/sv-SE/horses/249056-comfortuna-vdl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar