fredag 19 juli 2013

Hiss & Diss Dag

Vår Vackra IsPrinsessa.
 Idag har verkligen känslorna svajat fram och tillbaka... Hela dagen har bestått av Häst Häst och åter Häst och inte är det slut än... Phu, vad har vi gett oss in i ;-) hahahaha. Måste tillägga att jag verkligen Älskar livet jag lever med en underbar familj som jag älskar högst och lika underbara djur.

Dagens hiss/er: 
*Hanna kunde efter en hjälpsam lugnande spruta verka Chick utan några större problem, Bra där Hanna 1-0 till dig ;-) Hahahaha. Till Chicks försvar kan jag bara berätta att min förra hovslagare och Chick inte tyckte speciellt mycket om varandra och det har satt sina spår. Nu måste vi bygga upp ett nytt positivt förtroende med en ny, mycket duktig hovslagare ;-). Tyvärr är varken Henrik eller jag (Vi kan verka och fila ner henne utan större protester) utbildade hovslagare och vi vill ju att Chick ska få bästa omvård om sina fötter precis som alla våra andra hästar här på gården =-).
En något trött Hot Chick ;-)
 * Idag har vi äntligen fått hämta hem vårsjukling från HGB´s djursjukhus - Lycka. Tror dock att den Lyckligaste av oss alla var Olympic. Hon galoppera upp i släpen och stod sedan lugnt och vänta medan vi lastade Emmerzon, som faktiskt också var väldigt snabbt upp i släpen ;-) Duktiga hästar!


Äntligen - Tyckte Olympic som hatar stå på box =-)
* Stilett redo för ny semin ikväll - Håll tummarna för att hon tar sig nu. Sista chansen för henne för detta året...
Nyblivna bästisarna ZaZa & Stilett
* Tackar Farmor och Farfar som kom och hämtade Mio idag så han slipper fara land och rike runt för att hämta hästar och semin =-) Nu får han några dagars semester från sin mamma och pappa och får stå i centrum hela tiden - Kan han behöva =-)

Dagens Diss/er: 

* Då var man 10.000 kr fattigare, efter att man betalt ut sjuklingen och hämtat ut hans medicin.  Varför lägga pengar på hög när man kan få dom att rulla ;-) Nä, jag klagar inte,  men om man ser det från mitt håll så är det i princip vad ett föl kostar i 90 dagars avgift, hahahaha. Klart det viktigaste är att min fina lilla kille MÅR bra och får komma hem, hade aldrig önskat något annat så missförstå mig rätt =-). Hade kunnat betala fan så mycket MER för att få honom frisk. Men det är inte utan att jag är glad att jag alltid försäkrar alla mina hästar i högsta sjukvårds försäkringen som man kan göra.

*Montina var ej dräktig -FAN! Kan ha varit det och sedan resorberat. Nu är hon sprutad så förhoppningsvis blir det semin på Måndag eller Onsdag nästa vecka. Behöver både tummar och hovar korsade för nu börjar det bli lite drygt med tanke på att denna märr alltid tagit sig på första försöket. Vi har bytat hingst samt tagit baktprov på henne... Det ska liksom bara klödda i år och då på dom vi varit mest säkra på snabb dräktighet.  Ödets nyck ;-) Ja så måste det vara MEN i mig har det hittat en motståndare som inte ger sig i första taget  ;-) hahahahaha!

* ZaZa hade såklart inget färdigt ägg för semin så nu hoppas vi att hon INTE släpper dom två hon har innan Måndag så hon kan semineras på Måndag istället.

* Ett litet föl jag följt sedan den föddes på TOK alldeles förtidigt och har kämpat sig igenom sitt korta liv tillsammans med sin Matte fick idag gå över till dom gröna ängarna =-( .Så tråkigt och ledsamt. Vilken liten kämpe hon varit lilla räkan. R.I.P lilla söta du!

Ikväll kommer M&M &P och då skall vi seminera Stilett och efter det blir det grill och bad och några drinkar för att stabilisera all hiss och diss som varit idag.

Precis som sin bror har Emmerzon världens längsta pussockermule
Lite från gårdagen:
 Igår Överraskade vi Mio med att åka till Sjöbo marknad. Som han älskade det. Han åkte karuseller som aldrig förr. Vi köpte jätte coola tröjor med traktormotiv och en tröja med shorts med Bilarmotiv. en traktorballong och en snurrsak och en massa god mat och onyttigsockervadd, Mums! Allt för att lillkillen skulle få komma ifrån hästeriet för en dag och bara vara i centrum. Har inte blivit så mycket av den varan i sommar då vi håller på med seminen men nu när det börjar lugna ner sig så ska vi göra lite dagsutflykter med någon övernattning är planen. Vi tänkte börja med ett besök i Danmark på Tivoli, sen får vi se vad vi hittar på =-) Alla förslag för bra utflyktsmål för en 4 åring mottages Tacksamt =-)





4 kommentarer:

  1. Är det ZaZa sin påverkar Stilett? ;-) Verkar vara ett strulår...Men några fölisar verkar ju vara på G i a f! Skönt lillkillen blivit bättre! Nu bara att hoppas att de får vara kvar i hagen o inte behöver göra om denna tripp! Lycka till med de sista stona!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha Nä det är inte ZaZas fel att Stilett inte tagit sig ;-). Ja fölisar blir det frågan är bara hur många.Tack =-)

      Radera
  2. Prova Bonbonland vid Naestved! Tar en timma med bil från den svenska sidan av brofästet. Om man köper biljetter på nätet innan (gå in på deras hemsida) så blir det ca 200 SEK per person och så kan man göra allt där inne. Riktigt bra, tyckte vi som har en 5-åring och två lite äldre:-) Raftingen måste provas:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å så roligt det lät. Det ska vi absolut testa =-) Tack

      Radera