tisdag 11 juni 2013

Revolution - Radisson VDL

Radisson

Skimmel, 169 cm
Född: 1998 hos TH Schaap
Ägare: VDL stud, och Bequitec AB

Radisson är Indorados (e Corrado) förste godkände son i Holland och Sverige. Radisson har en väldigt stark fädernelinje som nedärver sig väldigt väl där både Indorado och Corrado är mycket starka hoppnedärvare. Nimmerdor, Joost och Courville xx är hörnstenar i Holländsk avel. Modern Joyfull Lady är även mor till godkända hingsten Pacific som vann sitt bruksprov i Holland. Mormodern är mamma till hästen Intermezzo. Avkommor har varit representerade i Sverige på finalen för 3 åriga hästar i löshoppning och även uttagna avkommor till unghäst VM i Zangershide. Radisson tävlade i Holland under Angelique Hoorn innan han kom till Sverige. Ett ryttarbyte gjorde att Nicklas Arvidsson fick honom och han har startat svår hoppning med placeringar även deltagit i internationell hoppning i Falsterbo. Vidare blev Radisson uttagen att få tävla i Globen 2008. Radisson hade en finalist 2008 i Falsterbo och Zangershide. Radisson debuterade internationellt i Globen -08 med 3 felfria rundor. Han debuterade GP i Kungsbacka och var enda dubbelnollan där. Han var 2:a efter Cantara i huvudklassen på tävlingarna i Borås. Har idag avkommor i svår hoppning .Här kan du se en film på Radisson VDL när han tävlar:  http://www.youtube.com/watch?v=3niQV8g46rU
Här kan du se en film när Radisson VDL visas förhand: http://www.youtube.com/watch?v=FJyLe5uq5Kg

Radissons VDL blup: http://blup.se/horses/195603

Radisson VDL lämnar jätte fina avkommer precis som Revolution så vi tror och hoppas mycket på denna avkomma mellan dessa två fantastiska hästar. Ska bli så spännande =-).
På Tisdag om en vecka kommer Revolution på besök hos oss och  på Onsdag ska hon undersökas sedan hoppas vi kunna seminera henne någon dag i nästa vecka vilket vi borde kunna om inte Midsommar sätter käppar i hjulen för oss men det tror jag inte ;-) Får väl sätta oss i bilen och åka och hämta semin i Göteborg annars, allt går att lösa om man bara vill =-) Så det blir kanske till att fira Midsommar i bilen detta år men det gör inte så mycket ;-) Radisson är säsongen 2013 stationerad hos Stall Phem.

2 kommentarer:

  1. Vill bara berätta att vi har fyra st 2-åringar e Radisson som jag är otroligt nöjd med. Alla med bra ben, modell och mekanik i rörelserna. Ska bli grymt spännande till hösten när första indikationen ges ang hoppning och inställning till arbete.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å vad roligt. Lycka till med dom:). Hoppas du kan visa dom på 3-års testen nästa år

      Radera