torsdag 13 juni 2013

ZaZa

Igår Onsdag fick ZaZa sin sista och HATADE  Metacam medicinering... Den har Inte varit populär men ger mycket goda resultat. Hennes svullna ben är nu tillbaka i den storlek som dom normalt brukar vara i ;-). Så nu inväntas nästa behandling som kommer ges under nästa brunst... Älskade Tjejen!

Igår fick vi äntligen åka och hämta hem älskade Olympic & EmmerZon Från Björkhaga. Olympic blev inseminerad i Tisdags med Kannan och igår kollades hon så ingen vätska bildats vilket det inte hade, allt såg perfekt ut. Nu är det bara till att hålla tummarna att hon inte blir med tvilling då hon först släppt ett ägg och blev seminerad(påfryst seminerar man antingen precis innan äggsläpp eller precis efter) och efter några timmar, när hon kollades igen, hade hon släppt ett ägg till(Typiskt)... Skulle inte förvåna mig om hon blir med tvilling men det får vi ta om 14 dagar då Agneta får kolla detta... Är så glad att vi fått hem vår fina Drottning och lika glad blev Montina och Havanna som fick tillbaka sina vänner - Lycka på gården.

4 kommentarer:

 1. Therese Strobel13 juni 2013 12:29

  Fina pållan!
  Bara undran, vad gör man om det blir tvilling? (noll koll på hästavel) :-)

  Kram Tess

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom brukar inte överleva och det är mycket jobbigt för stoet i vissa fall dör även stoet... Därav klämmer man alltid ett av fostren i tidigt stadie. Har sluppi detta på alla mina sto tidigare men i år har både Olympic och Gilda släppt två ägg så det blir att kolla dom på 14de dygnet så man kan ta bort ett foster då... Ofta stöter även stoet bort ett eller båda fostern när hon väntar tvilling...

   Radera
  2. Alltså fölen dör antingen i magen eller direkt efter födsel, om dom överlever blir dom oftast svagare ochbrukar få en mycket tuff star på livet, om dom ens överlever mer än några dagar.

   Radera
 2. Zaza såg verkligen ut att uppskatta behandlingen! :-) Bra det funkat. Nu ska Madammen bara se till att bli dräktig i år! Hoppas du haft en liten diskussion med henne!

  SvaraRadera