tisdag 25 juni 2013

Im Back...

Vårt Midsommarfirande blev något försenat då det blev semin på Revvo och därefter passade Gianna på att få foderstrupsförstoppning på hösilage vilket efter mycket om och men löste sig...MidsommarAfton firades i bästa vänners sällskap. Å vilket party det blev ;-), vi hade sjuk trevligt och galet roligt tillsammans =-).
 Dagen efter var det dax för semindos nr 2 för Revvo, vi fick två doser på Radisson VDL då vi var dom enda som hämtade semin på Midsommarafton. Tack så jätte mycket http://www.stallphem.se/för ni avbröt midsommar firandet och tömde Radisson till oss =-) Efter semin nr 2 grillade vi en massa underbar mat och njöt av gott Rosé och fick en riktigt soft mys kväll med M&M.

Söndagen spenderades med Mio och eftersom vädret var så där så hyrde vi några filmer och köpte en massa godis och chips & dipp och bara njöt. Vilket var behövligt!

SEMIN UPPDATERING:
Igår kom Agneta för att kolla Catalina som senare på kvällen blev seminerad. Montina & Stilett & Samantha på 16 dygn kollen. Montina och Stillet var EJ dräktiga så det bara på det igen. Är så himla osäker på om jag skall byta hingst till Montina eller stå fast vid vårt första beslut??? Måste typ bestämma mig idag för om jag skall byta måste jag höra med Brinken om detta är ok fast vi har en fast deal, visserligen så tror jag inte det är några större problem att byta hingst då jag funderar på att i så fall byta till Last Man´s Hope (som också ingår i vår deal)istället för Snap Shot... Åååå beslut ångest!!! Samantha är nog dräktig men vi kunde inte hitta hennes foster helt säkert så hon måste kollas igen på Onsdag eller Fredag. Hon var svår att se i fjol också så detta kom inte som en chock! Revvo hade släppt sitt ägg och eftersom hon visat något litet på bak.provet sköljde vi henne och behandlar henne nu på Hippotrim i 5 dagar. Hon blev även sydd då hon sprack lite under sista fölningen och detta endast för att det inte ska komma in nya bakterier. Igår blev det bestämt att Revvo och BossaNova kommer bli kvar på bete här tillsammans med Olympic /Montina och deras föl.Kommer bli jätte bra! Donna blev också kollad igår och hade ett stort ägg som var redo för semin så idag har Hanna varit på Sturup och hämtat upp dyrbarlast från TNT terminalen. Så det blir semin ikväll också ;-) ZaZa hittade vi inget foster på då hon är full av vätska i livmodern dessutom hade hon inga ägg på g så nu skall hon kollas på Fredag igen och eventuellt sprutas igång då så vi kan skölja behandla och seminera henne på mytt och nu under bättre förutsättningar än sist. Har gett mig FAN på att få henne dräktig i år- DET SKA GÅ!!! Så håll tummarna för henne =-) Linetta och ZaZa kommer nu släppas ihop med Chick,Lady och Gildisen. Sen ska Stilett och Donna få gå i mitt hagen och mysa av gräset där. Samantha & Catalina kommer åka hem så fort dom blivit kollade i morgon eller på Fredag och förhoppningsvis så har ett foster släpp ifrån Gianna så denna ej väntar tvillingar längre utan kan åka till sitt bete under helgen. Sen ska "deras" hage få vila en vecka eller två och därefter ska det byggas en hingsthage i den hagen till Chilli så ska Bazze få gå bredvid honom så alla våra hästar får en månad eller två på riktigt gräs bete. Kommer bli skit bra ;-)

Igår kväll kom alltså Mattias,Maths och underbaraste Pontus så vi kunde seminera  Catalina efter det käkade vi ihop och Mio & Pontus lekte som galningar i trädgården =-) Underbara killarna!

Ikväll är det dax att seminera Donna så även ikväll kommer bästa M&M och Pontus =-) Ja och givetvis passar vi på att käka ihop och låter grabbarna leka av sig ordentligt innan det är läggdax ;-)

Ha en bra dag och Ta hand om Er!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar