tisdag 4 juni 2013

Igång

Helgen for förbi i en rasande fart. I Lördags var vi bjudna till Caroline och Fredrik i Åkarp. Vi hade fantastiskt trevligt och käka god mat och drack god dryck. Barnen hade jätte roligt ihop och lekte tills dom stupade :)

Igår kom Agneta och kollade sju av alla våra sto. Sex av dom var redo för semin så det var bara att beställa strå från Hingsthållarna. Måste ge hingsthållarna en stor Guldstjärna i kanten, som dom fixar och trixar för att göra oss semin stationer nöjda och glada! Ett speciellt stort Tack till Waldhof (Jennie & Jörgen Hemmingsen)som lyckades få fram strå på Floricello trots vi var två timmar för sent ute efter deadline tiden. Fick en mycket nöjd stoägare här efter att vi lyckats få fram strå så snabbt och lätt på honom ;-). Givetvis ska vi även tacka Gränsbo för fantastiskt bemötande och avlämning av strå på Boss VDL och Tullstorp som hade en del hingstar som inte var så villiga att släppa igår men efter lite "fjäskande" ändå gjorde det ;-). Skam den som ger sig ;-)
Snap Shot på väg till bocken.
Vi kom till Tullstorp när dom var i fullgång att "tappa" Last Man´s Hope, vilken cool kille =-) och därefter sprang Emelie iväg för att hämta ner Snap Shot så vi skulle hinna få med honom också innan vi åkte tillbaka. Snap Shot var SJUK snygg och även han super cool. Nöjd med mitt val till Montina i år =-). Ampere var redan tappad och klar. På väg från Tullstorp hade alltså Jörgen lyckats få fram strå på Floricello från Danmark så då var det bara att vända kosan mot Påarp i Helsingborg och hämta upp strå från honom också. Var hemma efter sex och då ska ni veta att jag åkte hemifrån kl 13.00, phu, hahahaha.

Under tiden som jag var iväg mötte Henrik upp Ingemar Runesson från Gränsbo på Borgeby avfarten och fick strå från Boss VDL. Efter det for han hem för att bästa Hanna Hovslagare var på intågande. Idag skulle hon verka alla sto och två åringarna. När jag kom hem igen var dom precis färdiga, bra planerat där alltså ;-). hahahaha. Nu är i allafall alla fina om sina fossingar!
Strax efter att Hanna åkt kom Maths och Mattias och då började vi seminera. Gilda fick inviga ChampagneGårdens semin och blev seminerad med Ampére. Därefter var det dax för Linetta att semnieras med Boss VDL. Stilett fick sitt strå från Ampére. Sen var det Samantha Z tur att få strå från Last Man´s Hope, Gianna fick Floricello och sist men inte minst fick Montina sitt från Snap Shot. Alla sex var öppna och fina så det var inga problem alls att seminera dom.
Fina Chilli på kollo ;-)
Lagom till vi var färdiga fick Gilda (för andra gången på en vecka) foderstrupsförstoppning, SUCK, på hösilage, hur ovanligt är inte det? Denna gången fick vi trots expert hjälp från Maths och Mattias inte loss det som fastnat så efter mycket kämpande tillkallade vi veterinär. Givetvis precis när Distriktaren kom inkörandes på Gården så släppte stoppet och Gilda började må bättre. Men för säkerhetsskull så sondades hon ändå för att vi skulle försäkra oss om att det inte satt något kvar. Stackars min fina flicka :-( . Givetvis fick Gilda stå inne på box över natten  och vakas men i morse var hon sitt gamla vanliga jag så nu stå hon och myser med sina vänner i hagen igen och jag jobbar hemifrån så jag kan ha koll på henne idag så hon inte blir dålig igen.

Red Hot Chilli 53.5 poäng på 3-årstest, hopptalang!
Väl inne igår kväll så korkade vi upp Champagnen och firade att Chilli blev den högst bedömda 3-års hopp förmågan  i Sverige på årets 3-års test samt att Maths och Mattias var visare på både högst bedömda Dressyrtalang som Hopptalang -Fy fan vad Ni är duktiga! Vi firade också att Maths och Mattias köpt in en fantastisk dressyrhingst som nu kommit hem till dom! Grattis än en gång =-)
 Botticelli (Bocelli-Rambo-Vermouth-Ganesco) uppf. Erik Larsson, Tollarp

Ha en bra dag & Ta hand om Er



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar