onsdag 13 februari 2013

Inget Bruksprov för Chilli 2013.Nöjda Med Vårt Belut!

 Beslutet som jag pratade om häromdagen handlar om Chilli.

Jag och Henrik i samråd med tränare beslutade oss i Söndags för att stryka Chilli från Bruksprovet. Detta efter att vi alla kände att något inte stämde med vår fina kille, dock kunde vi inte sätta fingret på vad det var, även om vi hade våra spekulationer.

Igår var vi på kliniken i Löberöd där Staffan gick igenom hela hästen. Han hittade ingenting, vilket givetvis känns jätteskönt. Han tyckte Chilli var en mycket snygg och trevlig häst som rörde sig bra och önska oss all lycka i framtiden.

När Staffan var klar tog Håkan Kranz över och gick igenom Chilli. När han gått igenom hästen berättade han att dom långa musklerna på var sida om ryggraden var mycket spända nästan krampaktiga och att det inte alls var konstigt om vi märkt att Chilli inte länge ville trycka ifrån i avstampet samt att välva sin rygg. Chilli var så spänd i sina ryggmuskler så han kunde inte välva sin rygg alls i princip. Detta fixade Håkan med lite "knackningar" vilket Chilli ÄLSKADE. Tydligen brukar dom flesta hästar tycka om dom 3 första slagen men inte mer, men Chilli älskade alla slagen och skötte sig mycket bra. Efter slagen fick han impulser i musklerna för att få igång blodflödet ordentligt igen. Nöjd Häst-Nöjd Matte-Nöjd Tränare (Maths). Den 28/2 ska Chilli få sin andra behandling fast då hemma hos M&M.

Nu ska han  vila 2 dagar sedan ska Maths rida honom och till helgen ska han löshoppas igen för att se om han blivit något bättre i ryggen. Sen ska han hållas igång lugnt men inte bli överansträngd fram till den 28/2.

Känns så skönt att vi tog beslutet att stryka Chilli från bruksprovet. Jag har alltid sagt att han ska få den tid han behöver och för mig, Henrik, och M&M så är vi säkra på att detta var rätt beslut. Givetvis hade det varit jätte roligt att få honom godkänd redan i år, men inte till vilket pris som helst.

Planen för Chilli  nu är att få honom "frisk" .Efter det blir det vila någon vecka innan vi matchar honom till 3-års testet. Sedan ska han  hoppas in lite lätt innan det blir semester-bete hemma hos oss. I Augusti börjar vi sedan matcha honom inför Bruksprovet 2014.

Allt har sin tid -Nya Mål - Nya förutsättningar -Och framför allt en väldigt Lycklig Häst som mår bra precis som han förtjänar!

Ha en bra dag & ta hand om Er


9 kommentarer:

  1. Jättetråkigt med Chili, men samtidigt så skönt att han har så kloka människor omkring sig som ser till hans bästa!!! Vilken lyckligt lottad kille han är!
    Kramizar
    Camilla

    SvaraRadera
  2. Helt rätt inställning!!!
    Finns allt för många som struntar i att ta tag i problemen. Han kommer att "rocka fett" nästa år :):):)

    SvaraRadera
  3. Ja, man ska gå på sin magkänsla! Kan inte han prestera på topp och visa vad han går för är det ju inte rättvist att ens försöka! Hade han någon kommentar om varför spänningen uppkommit? Hoppas det löser sej, så ni kan köra på till 3-årstesten. Idag var det dags för Tinget...En sak till som man kan bocka av att ha gjort i sitt liv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför det uppkommit är vi såklart inte säkra på men tror att krachen han la i januari på första löshoppningen där kan ha varit början till spänningen... Good Luck idag

      Radera
  4. Mycket bra och klokt bestlut! Allt har som sagt sin tid och ni får ett toppen år med honom ändå!
    Massa kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick inte till mitt nått annat alternativ än anonymt... Massa kramar från ANNELI =)

      Radera
    2. Hihihi, Tack sötaste Anneli =-)

      Radera