torsdag 15 maj 2014

Första stoet dräktigt!

Igår var det tid att kolla Chick på 16 dygns dräktighetskontrollen och gissa om jag blev sprudlande glad när Agneta berättade att vår fina Isprinsessa är dräktig =-) Nu inväntar vi nästa kolla vilket kommer vara 45 dygns kontrollen. Jag håller tummarna för ett friskt starkt och fint föl, gärna ett stoföl om jag får önska med Zirocco blue VDL nästa år =-)

Fick in 3 nya bokningar på Chilli igår. Så himla roligt =-). Lycklig Matte och lycklig hingst som får njuta fullt ut just nu ;-) Hahahaha.

Vi kollade Lady igår och hon har släppt sitt ägg så nu håller vi tummarna för dräktighet på henne. Den 30 Maj får vi svaret. Tjocka Koooo blev seminerad igår så det var ju en himla tur att Karin kom ner med sin fina Cortezmärr i förgår =-).

Revvo börjar sätta rejält med juver, inte lång tid kvar innan hon fölar -Längtar. Ponnyn som skulle fölat i Måndags har inte satt mycket juver men då vi inte känner henne så väl så vakar vi henne ändå. Det kan gå väldigt snabbt med juversättning och fölning ibland och vi vill inte missa henne när det sätter igång. Så inom kort finns det två nya föl här att mysa med. Och efter det är det tid för Bellis att börja förbereda sig på sitt föl med Corporal VDL =-) Sen kommer Olympic och sista ZaZa som är beräknad på självaste midsommarafton. Varje fölning känns som julafton, det är med stor spänning man vakar och längtar efter dom och varje föl är som en stor överraskning, sto eller hingst, färg, frisk, pigg eller trött, bajsa eller inte bajsa, dia själv eller behöva hjälp? Nä detta är ta mig tusan bättre än julafton! - Finns inget bättre.

Nu ska jag ut och fixa stall och lösdrifter. Måste givetvis mysa med fölen, det är en omöjlighet att inte göra det ;-)

Blivande mamman Chg´s Hot Chick =-)

2 kommentarer:

  1. Grattis till en blivande lite guldklimp...eller silverklimp kanske det blir! ;-) Vad är det för ponny du skriver om? Där har jag inte hängt med...Inte heller hur det ligger till med betäckning av de som inte fölar...Jo ovanstående fröken men damerna som inte fick/får föl i år! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ponnyn har vi endast här på fölning. Gilda missade vi pga att vi inte fick sperman från Holland den dagen det var lovat så vi testar en gång till blir det knas då så bytar vi hingst. Montina skall kollas på Fredag, hon bör börja brunsta då... vill inte missa henne ;-) Ja det kommer bli en riktigt hoppstjärna =-) hoppas på stoföl så vi kan behålla den för framtida avel annars får vi se om det skulle kunna vara hingstmatrial =-)

      Radera