tisdag 15 april 2014

Kommande Föl

Äntligen har Linetta börjat sätta juver så om inte allt för lång framtid anländer vårt första efterlängtade föl. Efter att första fölet anlänt så kommer alla dom andra fölisarna på löpande band. Nu hoppas vi att det ska gå bra för alla och att alla fölen kommer må bra och vara starka och friska=-). Följande föl kommer vi ha till försäljning: Boss VDL - Linaro (Damnskt sto där Mormor har Guldstjärna och Mor har Silverstjärna. Linetta har tävlat upp till 130 innan skada satte stop för henne. Enl Linettas tränare var detta en häst som skulle kunna gått hela vägen).
Radisson VDL - Voltaire (Revolution är Elit & Selektionssto som lämnat godkända hingsten Niveau 1136. Alla avkommor som visats har fått diplom o
ch börjar nu visa sig på tävlingar).
Last Man´s Hope - Robin Z (Za-Za är ett selektionssto och tillhör stofamilj F.1 har tävlat upp till 135 och var på väg att kvala upp 140 när en skada satte stop för fortsatt karriär).
Corporal VDL - Cortez (Lavita é Bella har tävlat upp till 140 med Ann-Sofie Oscarsson som också fött upp henne. Hon är ett selektionssto och tillhör stofamilj 13. Bella har lämnat 3 fina avkommor tidigare varav den äldsta är 7 år och går 135 med ägaren Ann-Sofie Oscarsson. Samma avkomma gick till finalen i breeders ifjo
l. 


Har redan fått intressenter på alla kommande föl vilket är super roligt. Dom som inte säljs direkt kommer vi visa på fölvisning samt fölselekteringen inför fölaktionen. 

Har också Chg´s Hot Havanna som kommer bli till salu lite längre fram. Ska plocka in henne från lösdriften när grabbarna åker på hingstbete och pyssla med henne samt lastträna henne. Efter det ska hon fotas och filmas och ut till försäljning. Hoppas kunna hitta den perfekta nya ägaren till denna skönhet som kan matcha henne rätt för jag med fler tror väldigt mycket på henne. Vår vackra tjej.

Priserna ligger på 85 - 100 tusen. Eventuellt kan det göras lite på priset OM rätt ryttare skulle visa intresse där vi vet att hästen kommer matchas på absolut bästa sätt.

Solen strålar redan över FlädieLand. Hästarna får gå utan täcke någon timme och gotta sig i solen.

Ska fixa en massa små grejer idag inför påsken och måste få upp mina blomlådor under vardera fönster. Ska prata med en massa poolfixare häromkring då vi måste byta liner i vår pool och så vill jag fälla in en bra trappa  så Mio med fler barn lätt kan ta sig upp. Så nu gäller det att jaga bästa priset men se till att allt görs på absolut bästa sätt. Funderar också på att köpa ett träd och sätta mitt i vår gräsmatta - Kan iof göras senare men när jag fått för mig något så får det gärna ske direkt =-). Ska också tvätta fönster idag. Mysa med hästarna och ut och beta Chilli. Göra en massa beställningar inför årets semin så allt finns på plats när det drar igång.

Nästa vecka kör vi igång med semin på våra egna hästar. Chg´s Hot Chick är först ut och kommer köras till Bollerup för semin med Zirocco Blue. I Maj kör vi igång årets semin här på gården och hälsar Er alla varmt Välkomna med era sto. Vi kör på AI & TAI alltså färsk och kyld sperma. Bästa veterinären enl mig med många fler kommer även i år att vara ansvarig veterinär här, Agneta Tegnér.
GLÖM INTE ATT BOKA PLATS FÖR DITT STO VIA SPRÅNGRULLA =-)
 

2 kommentarer:

  1. Glad Påsk på er! Nu ska här firas påsk i Göteborg med fotboll o ev Ledin o lite gamla kompisar. Sen blir det urnsättning för farsgubben.

    SvaraRadera
  2. Önskar dig en trevlig Påsk =-)

    SvaraRadera