onsdag 2 april 2014

Hingstavslöjande nr 6

 Idag har vi kommit till min fina isprinsessa som i år kommer semineras efter sitt kommande 3-års test. Chg´s Hot Chick född 11 e Chicago  - Wolfgang. Syster  med godkända hingsten Red Hot Chilli. Chick kommer i år semineras med Zirocco Blue VDL. En hingst jag haft ögonen på sedan i fjol.

Infot om Zirocco Blue är hämtat från VDL Stud Sveriges hemsida.

Zirocco Blue VDL

Mr. Blue - Voltaire - Le Tot de Semilly - Jalisco - Uriel - Ibrahim - Ultimate xx . 2004, Skimmel, 170 cm. Zirocco Blue’s far, Mr Blue var framgångsrik på högsta nivå (Grand Prix och VM). Morfar till Zirocco Blue är "preferent" hingsten Voltaire, även han en hoppare på internationell nivå. Voltaire är en av de fem bästa fadershingstarna i Selle Francais-stamboken, vars avkommor inkluderar Diamant de Semilly, Quidam de Revel, Alme osv. Zirroco Blue’s mor, Licorne des Forets, tävlade på internationell 1,50 m nivå och hans mormor, Gekås des Forets, har inte bara tävlat på 1,40 m nivå, utan var den också "mest vinnande " 6 - åring i Frankrike. Mormorsmor Rapsodie II tävlade också på 1,40 m nivå och är helsyster till den godkända hingsten och Grand Prix- hästen Stew Boy. Denna mödernelinje har producerat flera godkända hingstar, nationella och internationella hoppare. Zirocco Blue är en modern hingst och en extremt framgångsrik tävlingshäst. Riden av Jur Vrieling är han en av de mest slående hingstarna vid internationella hästshower. I s - Hertogenbosch vann han VHO Trophy 2012 och 2013 placerade han sig som 3:a i en 1,50m klass för godkända hingstar. I Odense blev han 3:a i en 1.45m klass, och 8 i en 1,40 klass. I Drachten placerade han 4:a i finalen av Medium Tour (1.45m) och var också felfri i en 1,50 klass. Zirocco Blue är far till många Champion föl: Hirisja - Champion vid provins showen i Brabant, Hyberlino H - 2:a i finalen av National Föl Championship och Champion på regional utställning i Groningen. Fyra av hans avkommor valdes ut till finalen i Unga- Föl-Showen i Tolbert där Horphee KT hedrades som Reserv Champion. Goda resultat uppnås genom hans avkommor i IBOPs, sto-tester och sto inspektioner: Ely - högsta IBOP poäng 2012 med 89 poäng, och Elfje - 80,5 poäng i EPTM Sto-Test. Erelena VDL - 85 poäng för typ och 80 poäng för löshoppning på hennes inspektion. 2011 fick Danieta - 83.5 poäng i hennes Sto-Test. Zirocco Blue har 2 KWPN godkända söner: Durango VDL och Everblue. I år (2014) har en av hans söner valts ut för till KWPNs 70 dagar bruksprov. Zirocco Blue’s äldsta avkommor är 5 år i år och väcker uppmärksamhet på hästshower. Bloms Dora vann klassen för 4 - åringar i Varsseveld och blev 2: a i GMB tävlingen på Bathmen, Dirocco B blev 4:a i finalen av VSN Trophy 2011. Durango VDL gjorde bra på ifrån sig på hingsttävlingarna med placering 1 och 3. Hoppindex: 150. Zirocco Blue:

Här är länken till Zirocco Blus VDLs Blup:http://www.blup.se/sv-SE/horses/230378-zirocco-blue-vdl


Så nästa år räknar vi med att få en fin liten Skimmel som kommer kunna hoppa hus när den tiden beger sig. Med lite tur hoppas vi på ett stoföl så vi har något att förärva i 3:de generation här på gården =-) Om inte kommer det säkert i framtiden då vi planerar att Chick efter sin mammaledighet kommer tävlas och därefter kommer sättas i avelsboxen här hos oss =-)

2 kommentarer:

  1. Något visst med skimlar...Rena skimlar...;-) Yngsta dottern hade en lite charmkutte som länge var mörkt grå! Så söt! Men som så många skimlar fick han skimmeltumörer. Fast han var 22-23 år när de fick ta bort honom! Då fick han akut svårt med andningen pga tumörerna! Ena dagen rätt pigg nästa...

    SvaraRadera