torsdag 13 mars 2014

Uppdatering om vårt bruksprov

Vill börja med att beklaga att jag inte haft ork och energi att blogga på ett par dagar. Har varit tidiga morgnar och sena kvällar vilket resulterat i lite mat i magen så fort vi kommit hem och sedan har jag dykt i säng.

Måndagens exteriör gick super och jag med flera tycker nog att Chilli besitter den bästa exteriören av alla 4-åriga hopphingstar.Han skötte sig galant och tyckte såklart, precis som sin matte, att han var störst bäst och vackrast =-)  Tyvärr började redan denna första dag bjuda på motgångar då hingstutslagen explosivt attackerade Chilli.

Tisdagen kom och utslagen och blåsorna var värre än någonsin. Men vi tog beslutet att sadla honom och låta honom starta i den gren han älskar mest i världen och är bäst på, nämligen hoppningen. Tyvärr visade det sig att Chilli hade väldigt ont och därav inte kunde visa sig från sin bästa sida. Han hade ont (vilket vi förstod när han var inne i arenan) men han gjorde så gott han kunde. Han hoppade alla hinder men kunde inte hoppa igenom kroppen och ej heller välva ryggen på ett sådant sett man vill att en häst skall göra. Han fick trotts allt bra kritik men i mitt sinne var det redan här över för oss och jag var helt säker på att vi skulle få packa ihop våra saker och vår fina häst och åka hem...
Omdömena från hoppningen ser ni här: ( Hämtad från Tidningen Ridsport)
Vi tog snabba beslut och lät veterinären titta på Chilli och hon ansåg att det bästa för Chilli hade vart att ge honom en kortisonspruta MEN detta var såklart inte att tänka på då det är karens på det. Så istället sa hon åt oss att försöka kyla hans utslag. Så sagt och gjort mannen for till ica och köpe en massa frysta ärt påsar. Vi har kylt och Kylt och Kylt honom och varit ute på promenader i solen ex antal timmar för att få solen att "torka" bort blåsorna. Kan säga att detta har gett resultat. Och Chilli Älskade det. Han stod och somna när vi la på ärt påsarna.
I morse när vi kom till stallet var han så mycket bättre och alla blåsor var borta och utslagen har läkt bra. Visst han har givetvis fortfarande kvar dom Men dom är mindre och dom gör INTE ont längre. Som grädde på moset har vi också bortsett från elegans och låtit hämta en ull vojlock som jag köpt för många år sedan men knappt använt. Denna vojlock visade sig och vara ett mirakel.

Idag Onsdag var det då dax för gångarter. Chilli var än en gång på g. Han var pigg, glad och positiv precis som han brukar (innan han hade ont). På med den nya vojlocken och sen körde vi gångartsprovet precis som ingenting hade hänt dagen innan. Jag var så glad och så stolt fast än att Olof var lite besviken över Chillis Galopp som han tyckte kunde vara ännu lite bättre. Än en gång fick vi fina omdömen. Och det kändes lite som vi fick lite revansch från gårdagen.
Omdömena från gångarterna ser ni här: (Hämtat från tidningen ridsport)

Nu mår Chilli som vanligt igen men vi fortsätter för säkerhets skull att kyla honom och ta våra vårpromenade. Han njuter i fulla drag. Och bara det gör oss så väldigt glada. Älskade ChilliBoy den bästa kämpen av dom alla ( i mina ögon ).
Kvällspromenad
Nu har vi efter många timmars väntan äntligen fått resultatet från dagarna som gått och vi är så glada och tacksamma att få ha kommit så långt som vi gjort. Imorgon är vi en av 4 st i 4-års kategorin som får komma till kvartssamtal . Vi vet ju vad det gäller och vi vet också att nu när Chilli mår bra igen så kommer han visa ALLA vart skåpet ska stå ;-) nä men han är så bra så vi kommer säkerligen låta honom starta fas II.

Tack alla ni som följer oss, stöttar oss och framför allt tror på oss! Ni är guld värda!
God Natt - Hörs snart igen =-)


3 kommentarer:

 1. Har ni installerat frys på plats? ;-) Det var ju otur att han skulle drabbas av det eländet! Nästa gång (kommer säkert nån mer liten kille ni ska visa) får ni ha sytt ett kyltäcke med fack för ärtpåsar så kan ni kyla större områden på samma gång! :-) Lycka till på kvartssamtalet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns frys i fikarummet. Så typiskt. Är alltid någon hingst varje år som drabbas. Såklart var det vår fina i år. Ja vi stod och prata om det, kyltäcke ;-) hahaha hade varit något. Tack. Det ska nog gå bra. Vi vet ju vad han gjorde mindre bra och det är ju han det han älskar mest så slipper han bara fler utslag och inte får ont igen så tror jag det kan gå riktigt bra för vår fina kille.

   Radera
  2. Kanske en affärsidé ;-) Kylpåsar som fotbollspelare använder i tunna fickor/fack på insidan av ett sommartäcke (så det får plats i frysen)... ;-D

   Radera