fredag 28 mars 2014

Hingstavslöjande nr 4

Gilda e Bocelli - Briar
Idag är det tid för Gilda och hennes blivande kavaljer att avslöjas. Eftersom vi inte håller på med dressyravel i första hand utan mest har köpt in fina Gilda för att lära oss om den aveln också så har jag i år fått otroligt mycket hjälp och råd av bästa Eva Cavell. Är så otroligt tacksam för allt hon lärt mig - Tusen Tack Eva! Hur som helst slutade det med att vi hittade två killar som vi tror och hoppas ska  förbättrar Gildas små svagheter och det handlade om Negro och Van Vivaldi. Så efter mycket diskussioner men mannen min så kom vi till slut fram till att vi vill sätta Negro på Gilda i år. Det känns som ett säkrare kort och vi kan nästa år få se vad fina Van Vivaldi kommer att lämna och kan då eventuellt seminera med honom nästa år istället.

NEGRO 95146
e. Ferro - Variant
Född 1995
Mankhöjd 170 cm

Infot om Negro är hämtat från Tullstorps hemsida:

Beskrivning

Negro blev reservsegrare vid KWPN bruksprovet 1998. Han segrade i både 5- och 6-årshingstchampionatet i Zwolle och blev bästa KWPN hingst vid unghäst-VM som 6-åring. Negro debuterade i Grand Prix med en seger på 72,50% och blev i 2012 premierad pref i KWPN med ett dressyrindex på 150 (92%). Pref är den högsta utmärkelsen en häst kan få i KWPN. Negro blev också Årets Hingst i KWPN 2013.
Negro är en hingst med mycket stor talang för piaff och passage, som han även visats förärva. Hans avkommor utmärker sig också för sin bakbensteknik och stora potential för byten, dessutom är de väldigt samarbetsvilliga och ambitiösa.
Negro har visats vara en mycket bra förärvare till sporthästar av högsta klass. Han har ett antal avkommor som tävlar Grand Prix, varav den mest kända är sonen Valegro som vann lagguld vid EM 2011 och OS-guld 2012. Negro är även fader till kända hingsten Netto, som imponerar särskilt med sin stora talang för piaff och passage. Negro är morfar till 2012 års holländska bruksprovssegrare Everdale, 2013 års holländska bruksprovssegrare Fairytale och vinnaren av KWPN’s Hingst Show 2014, Glamourdale. Negros avkommor visar sig även bra som föl och 2013 var bästa fölet vid holländska fölshowen en avkomma till Negro och tvåan hade Negro som morfar.
Negro är efter välkända hingsten Ferro som i ett antal år ingick i Holländ-ska landslaget. På mödernet har Negro toppstam med hingstarna Variant och Gondolier samt pref premieston i 3 generationer som står för sport, modell, styrka, energi och kvalité. Totalt har Negro 9 hästar i stamtavlan som premierats med Pref, vilket är helt unikt.
Negro är godkänd i KWPN, Oldenburg, Hannover, Dansk Varmblod, Selle Francais och Svenskt Varmblod.

 Prestationer:
2013 Utnämnd till Årets Hingst i KWPN
2013 10:a på världsrankingen över bästa avelshingstar inom dressyr, WBSFH
2012 Elitpremierad i KWPN (Pref), dressyrindex 150 (92%)
2000 Bästa KWPN hingst vid unghäst-VM i Verden
2000 Vann holländska 6-årschampionatet
1999 Vann holländska 5-årschampionatet
1998 Reservsegrare vid KWPN Bruksprovet


Negrosblup: http://www.blup.se/sv-SE/horses/151592-negro

2 kommentarer:

  1. Klass på den herren med! Men kanske ingen som man tänker på direkt! Men blir kul o se vad det blir för liten parvel!

    SvaraRadera