söndag 23 mars 2014

Fin Artikel från Hippson =-) - Måste Givetvis Dela Med Mig Av Den!

Bruksprovet: Den ”förstfödde” blev godkänd

  
För fem år sedan började Jessica Håkansson på noll. Hon såg hingsten Niveau på en visning och kärade ner sig totalt. Hon hittade ett sto och betäckte – resultatet blev nu godkände hingsten Red Hot Chilli.
  
– När jag såg Niveau sa jag att jag måste hitta ett sto som passade till honom för att betäcka. Och det gjorde jag. Så blev Red Hot Chilli till. I honom har vi satsat allt. För oss betyder det massor att han blir godkänd. Vi har matchat honom med siktet inställt på att få godkänt och vi tror stenhårt på honom.
”Chilli” blev grundplåten till att Jessica skulle ta steget och starta eget. Hon började smått, men nu driver hon avelsverksamhet med nio ston och förhoppningen har varit att ”Chilli” skulle bli stuteriets godkända hingst och att han sedan ska gå hela vägen till toppen.
– Vi vet att han har vad som krävs. Vi är beredda att satsa allt och lite till, det har vi redan gjort för att få honom hit, men vi vill verkligen att han ska få de bästa förutsättningarna. Och han är inte till salu, vi har fått många fina bud men det är inte aktuellt att sälja honom, säger Jessica.
 
Har lagt ner sig själ
”Chilli” har redan innan Bruksprovet visat framhovarna, som två och ett halvt-åring blev han rekommenderad att gå bruksprov och han fick hela 53,5 poäng på sitt treårstest.
– Vi lägger ner vår själ för att han ska föras fram på bästa sätt och få de bästa förutsättningarna. Tack vare Olof Smith, som ridit honom inför Bruksprovet, har ”Chilli” blivit ännu starkare och bättre, säger Jessica.
Man kan tänka sig att det blir en del bubbeldryck för att fira, när Red Hot Chilli kommer hem igen, till det som kallas Champagnegården - där matte Jessica driver sitt företag.
 
Text och foto: Ida Röök

2 kommentarer:

  1. Kul! Nu är det bara att se till att det går lika bra med lillebror! ;-) Syrran hinner nog mogna tills hon ska ut o glänsa på tävlingsbanor! Gäller ju bara att hitta en ryttare som förstår sej på ett sto med temperament! ;-) Lite lika att rida en hingst o ett sto...Man kan få använda huvudet lite mer än på en valack! :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fast i detta fallet har Chilli rena barnleken i jämförelse med Chick. FAST Chick är fin att rida ( till mattes förtjusning). Håll tummarna för henne i år. Dax för 3-års test - Så Spännande =-)

      Radera