lördag 2 november 2013

Uppdatering om bygget.

Igår fick vi äntligen materialet till Chillis hage på plats. Så idag ska jag sätta upp trådarna sedan är den helt klar. Skönt. Gallret till Chillis nya box är också uppe och det blev riktigt bra. Tror han kommer älska sin box faktiskt =-)

Henrik har börjat lite smått med att ta bort kullen som är där vi skall bygga det nya utestallet. Han åkte också och hämtade väggar och tak från Flädie Lantmanna Affär så att allt finns på plats idag när vi planerar att lilla vinskyddet skall upp och bli helt klart. Skall gräva ner 2 plintar till för jag tycket det såg lite litet ut så nu blir vinskyddet 6 m långt istället för 4 m lång ;-) . Kommer tyvärr inte kunna måla det fören till våren men för att skydda materialet så kommer vi olja in det innan vi låter fölen flytta in där.

Nästa helg kommer stora vindskyddet byggas ut, 15 kvm åt vart håll så det kommer bli stort och jäkligt bra =-). Räknar med att det bygget kommer bli klart nästa helg.

På kvällarna nu i veckorna framöver kommer vi fixa så vi kan gjuta plattan till utestallet samt till nya hösilage föråddet där även vår kross kommer att stå. Vi kommer också hårdlägga gången från stallet ut till ridbanan och vidare ut i haggången. Det skall sättas upp lampor både på ridbanan (Vi har provisoriska idag) samt en lång stolpe i hörnet av vår trädgård i riktning mot våra lösdrifter samt haggången så vi har ordentligt med ljus nu i vinter när vi tar in hästar samt fodrar lösdrifthästarna eller om det skulle bli oroligt någon natt där ute så kan vi se vad som händer lättare =-) - Kommer bli både bra och skönt med riktigt ljus.

Ute stallet kommer vi bygga helgen efter stora vindkyddet är klart. Fredagen kommer vi åka och hämta våra 4 nya fina boxar och sedan har vi Lördagen och Söndagen till att få upp dom samt ytterväggar och tak.

Så nu kör vi så det ryker!!! På återseende =-)
Filterbädden är på plats

Materialet läggs in

Byggchefen övervakar vårt jobb

Boxgallret på väg upp

Klart =-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar