lördag 16 november 2013

Lördag

I Går skrevs papper och handpenningen är nu betald på vårt efterlängtade Cortez sto som vi letat efter med ljus och lykta. Är så glad för att detta sto som kommer till oss i December efter avvänjningen av sitt föl och för att få äran att träffa ännu en bra hästägare som vi i framtiden ska ha samarbete med. MER info om allt detta kommer när vi hämtat vår nya prinsessa =-)

Här är full rulle som ni säkert förstår. Lilla vindskyddet är helt klart och i morgon kom en ny inackordering. Idag ska sto /föl få bekanta sig med den nya hagen och det nya vindskydd och vi skall sätta fart på förlängningen av det "gamla" vindskyddet.

Ska strax åka till FLÄDIE LANTHANDEL och handla lite kompletterings material sen kör vi.

Vår Fredags kväll kunde inte startat värre. Buz kastade av en tjej som hjälper Madde att rida honom nu när hennes knä är skadat. 2 Ambulanser kom snabbt till oss då tjejen landade på huvudet och slog sin rygg rejält. Det blev ilfart till barnakuten på spineboard =-( . Efter sista rapporten i natt så har den stackars flickan fått 2 frakturer på 7 och 8 kotan samt hjärnskakning. Tur i oturen så slipper hon dock operation som var aktuellt från början men kommer få gå med korsett i 3 månader och får inte rida igen på 4. Hon kommer idag flyttas från Lunds lasarett till Malmö och där ska hon stanna tills Måndag sedan får vi se. Sådan jädra otur! Vi tänker på dig - Krya på dig.

Nedräkningen har idag börjat, om en vecka sitter jag och Mio på planet till Mallis - Längtar. Tyvärr har mannen tagit beslutet att stanna hemma då han tycker vi har för mycket att  hinna färdigt med här inför vintern så istället för en veckas semester så blir det nu en mini semester från Lördag-Onsdag. Ska jädrar i hoppet njuta av varenda minut!

Ni får ha en bra helg & Ta hand om Er

2 kommentarer:

 1. Men vilken otur, eller tur att det inte gick än värre! Han gör skäl för namnet Buz! Satt här o pratade ponnyminnen med yngsta dottern o hennes kompis häromdan! Blodiga hemfärder efter skogsturer, bulor som horn mitt i pannan o färd från tävlingsbana till akuten....Men också dessto fler väldigt roliga o kuliga minnen! Hon hade en väldigt charmig o speciell ponny, fick honom som treåring, när vi sen skildes från honom var han 9 år och stannade hos den tjejen i 5-6 år och gjorde även nån SM-start i dressyr...men hon åkte också av x-antal gånger! Han var avkastarkung ända till slutet! (Fick sluta som 24-åring efter att skimmeltumörer gjorde att han fick problem med andningen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa ponnyer...
   Har ju aldrig själv varit någon ponnyryttare - Har alltid ridit stor häst sedan jag var liten. Så jag klarade mig lindrigt undan =-) Storhästar hinner man känna av det mesta innan något händer och då förbereda sig för vad som komma skall =-)

   Radera