söndag 11 december 2011

Bengtsson upp i VC-ledning


Med en stark andraplats i Geneve på söndagen kunde Rolf-Göran Bengtsson inte bara ta tillbaka sin ledning i världscupen. Han drygade också ut den och ligger nu åtta poäng före tvåan.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla gick ut som nummer 14 av 16 nollor i omhoppningen i Geneve. Tiden att slå var då mycket snabba 42.42 sekunder på en bana som inte erbjöd några egentliga alternativa svängar, bara full gas.

Och full gas blev det. Dessutom snyggt, balanserat och utan att nudda en bom. Med tiden 42.22 sekunder såg det ut som om segern var klar.

Men siste ryttaren, Alvaro Miranda, satte allt på ett kort. Hans häst Ashleigh Drossel Dan var i flera bommar, men med turen på sin sida gjorde brassen något av sitt livs ritt och gick felfritt i mål på tiden 41.72.

För Rolf-Göran Bengtsson räckte emellertid andraplatsen till en prischeck på 292 000 kronor, 17 nya sköna världscuppoäng och en ny ledning när nu sex av tolv omgångar är klara.

Två britter, Nick Skelton och Scott Brash, puttade ner svensken till en tredjeplats genom att samla poäng i den amerikanska ligan som inte är lika tuff som den västeuropeiska.

Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard hade inte en lika bra söndag som Bengtsson. De rev redan på andra hindret i grundomgången och slutade, trots näst snabbaste tiden i första rundan, på en tjugonde plats. Därmed blev det heller inga nya världscuppoäng.

Nästa omgång av världscupen går i London nästa helg där Rolf-Göran Bengtsson planerar att rida EM-hästen Ninja La Silla. Även Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson åker till London.

I den nya världsrankiningen ligger Bengtsson kvar på andraplatsen. Men avståndet till ettan Eric Lamaze, har nu krympt till 49 poäng. Till trean har Bengtsson en marginal på 244 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar