torsdag 21 augusti 2014

FRÅGEstund

Tänkte se om det är någonting ni läsare undrar över om oss och våra hästar/djur? Ni är varmt välkomna att ställa frågor så svarar jag på dom efterhand.


Idag håller jag på att tar bort hagarna som vi lånat av grannen i sommar. Så ikväll när mannen kommer hem så skall stolparna dras upp sedan tackar vi för oss =-).

Under nästa vecka kommer vi registrera våra föl och skicka in alla papper så vi får pass på dom sedan kommer försäljningshästarna filmas och fotas och sättas ut till försäljning. Dom som blir sålda har nya ägaren valmöjligheten att låta fölet gå kvar här på lösdrift över vintern eller hämta den efter avvänjning i Nov-Dec.

Fina CHG´s Suprise är den enda fölungen som inte är till salu från årets skörd. Hon är e. Kannan - Wolfgang. Halvsyster med godkända Red Hot Chilli. Lika underbar som alla Olympics avkommor. Hon hann knappt komma till världen fören buden började rulla in på henne, men det har från början varit bestämt att denna lilla skulle bli en keeper om det blev ett sto så det ändrar jag inte på. Hon kommer matchas precis som CHG´s Hot Chick med undantag att vi hoppas kunna visa henne på treårs testet och därefter betäcka henne. Efter att fölet är avvant så kommer hon ridas och tävlas av Olof Smith i några år för att sedan sättas i avelsboxen här hos oss, om allt går enligt planerna. Vi funderar starkt på att göra ett helsyskon till fina Suprise vilket vi hoppas kunna göra redan nästa år...

Allt fungerar super med Bella och hennes bonus fölunge. Hon vaktar sin nya fölis med sitt liv mot dom andra sto med fölen, härligt att se. Två ledsna själar mötes och älskar varandra djupt idag - Stor Lycka för alla inblandade.

Ska beställa hem allt material inför våra byggprojekt inom det närmsta. Sen är det bara till att sätta igång och bygga. Längtar tills projekten är igång och man ser att det börja hända något =-)

Ni får ha en bra dag & ta hand om Er.
CHG´s Hot Suprise & CHG´s Hot Clazzette -Bästa vännerna!

Bellabus med extra dottern CW

1 kommentar:

 1. Härligt att se hur er framtid (man får väl kalla det så?) tar form. Himla härligt att följa er!
  Jag har ett par frågor:
  Bella, var det hon som miste fölet i somras?
  Och varför får vissa halm och vissa spån i boxarna?
  Som du hör, inte nån hästtjej här inte haha så ursäkta min kanske dumma fråga!

  Kram
  Camilla

  SvaraRadera