måndag 18 augusti 2014

Mot nya järva mål...

Seminen avslutades på bästa sätt i Fredags. Vi har haft en intensiv men rolig sommar med massor med jobb. Nu har vi endast 2st 90 dygn kontroller kvar och registrering av fölen kvar vilket vi ska försöka hinna med innan den sista Augusti. 
Idag börjar Mio dagis igen, sista året innan han börjar 0:an... Vart tar tiden vägen frågar jag mig men tänker i nästa sekund att i det tempo vi lever med alla våra djur och med alla våra projekt så tro sjutton tiden springer iväg, det syns dock ej på mig men Mio växer som ogräs ;-) haha (önsketänkande).
Har massor med projekt innan vintern smäller till bl.a följande:          
I stonas lösdrift skall vindskyddet byggas på ytterligare samt hagen skall förstoras, vattenslang skall grävas ner och lika så el så vi får upp våra lampor till gången samt till lösdrifterna.
Småtrollen skall det byggas en lösdrift till, killarna börjar få lite ålder på sina nackar och mår mycket bättre av att stå ute i bra luft än inne i stallet.
Halm och hösilageförrådet skall slutgöras, tak skall på och en port skall sättas in.
Har lite små fix kvar på ute stallet också. samt att stallampor skall upp.
Lamporna över ridbanan skall upp samt över gödselhögen och i gångarna till hagarna.
Vinterhagar med trästaket och bra grusunderlag skall byggas på framsidan.  
Trästaket skall byggas och helst hinnas målas från ridbanan och fram till vägen.
Vi ska fixa gårdsplanen samt få upp alla lampor där.
Gången till hagarna ska hård göras och asfaltkross skall läggas på.
Staketet runt poolen skall sättas, buskar och träd skall flyttas, grinden på framsidan fram skall upp.
Ja och en jädra massa annat sååå vi lär ju inte bli sysslolösa här i höst heller =-)

När alla projekt ute är slutförda skall jag fixa mitt kontor här inne. Jag skall sortera min garderob vilket jag ser fram emot med fasa men det måste göras! Mios leksaker skall sorteras och det som är sönder skall kastas. Hans kläder ska också gås igenom. Vi skall sälja Mios garderob och byrå och köpa in större så alla hans kläder får plats. Garderoben med skor och ytterkläder skall också gås igenom. Är trött på att ha en massa kläder och skor som ändå aldrig används bättre att ge grejerna till folk som behöver det mer i så fall. 
Ja vi har säkert 1000 andra saker vi borde göra och hinna med men vi är ju inte odödliga så detta är i alla fall mitt mål fram till Jul att fixa så får vi se vilka projekt vi tar tag i till våren =-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar