lördag 4 januari 2014

God Fortsättning På Er


Vi firade Nyår med mina fina föräldrar som firade 40 tillsammans i dagarna 2. Vi åt super god mat och drack goda drycker och sköt upp någon raket och skålade i Champagne precis som sig bör.

Vill tillägga att jag INTE köpte eller sköt upp någon raket överhuvudtaget, det gör jag aldrig just för alla våra vilda och tama djur. Men givetvis kan jag inte bestämma över hur andra vill fira in sina nya år utan får rätta in mig i ledet och ta seden dit jag kommer. Eftersom vi firade mina älskade föräldrars 40 års dag så firades nyår detta år in i Malmö och jäklar vad dom sköt raketer över hela Malmö.

Tillbaka till firandet. Pga av alla våra djur så åkte Henrik hem redan vid kl 23.00. Vi är varje år hemma när det börjar närma sig 12 slaget så vi kan ha koll på alla hästarna på lösdriften och givetvis också i stallet. I år var det jätte lugnt. Visst sköts det en del raketer runt omkring i byarna men det var inte i närheten av oss och absolut in i närheten av så mycket det kan vara. Alla hästarna stod lugnt och stilla och åt sin nattamat som serverades till kl 12 just för att få dom att tänka på annat. Och när kraften var slut gick dom genast bort till hösilaget och ställde sig där och åt istället. Lika lugna var fölen på deras lösdrift - Så duktiga! Bazze som är den häst som är mest rädd för raketer var även han lugn i år. Dock har vi kommit på att om vi tänder upp i stallet och sätter på en liten radio vi har där ute på högsta volym och ger honom mat så kan även han hålla sig i skinnet. Men även i stallet var det lugnt i år. Inget stress överhuvudtaget.
Jag och Mio sov över hos M/P då vi skulle fortsätta firandet med en brunch dagen efter. Och vilken brunch sedan - Skaldjur, soppor, kycklinggryta goda bröd och aioli och fantastiska viner. Vi hade så mysigt och lugnt och skönt. På kvällen kom Henrik och hämtade oss så jag fick en hel dags hästledigt. Det hör inte till vanligheten då jag har väldigt svårt för att hålla mig ifrån mina älskade hästar även om jag får hjälp med dom. Är man hemma så är det så väldigt lätt att man "ska bara".

Dagarna fortsätter sin gilla gång. Just nu står det mest Häst på schemat, precis som jag vill ha det. Min förkylning som jag dragits med i snart en månad vill fasiken inte ge med sig. Förra veckan däckade jag i 40 graders feber och trodde då att nu jäklar kommer jag bli bra. Men nu är jag faktiskt ännu mer förkyld och känner av både lungor och bihålor.  Har inte tid med detta alltså!

I morgon fortsätter vi med stallbygget som vi i all hast beslöt oss för att lägga på is över nyårs helgen då vi tar hand om ett stall till till några vänner här omkring. Tror inte vi har många dagars jobb framför oss fören vi är helt klara. På Tisdag kommer den stora grävaren hem och då ska det upp lampor på ridbanan(har provisoriska där idag) och även i gången så vi kan se hästarna bättre vid in och uttag. Vill även ha en lampa som kan ge sitt sken över lösdrifterna om något skulle hända. Vi ska hårdlägga gången från stall till ridbana vidare ut till hagarna. Och den del som vi kör in hösilaget till fölen skall också hårdläggas. Sen ska vi faktiskt ta en paus i allt byggande här. För om sanningen ska fram så är vi helt slut efter allt byggande och maskinhaveri som varit här i höst/vinter.

Ja det var väl allt för idag. Ni får ta hand om Er. Och jag hoppas ni alla får ett fantastiskt 2014 =-D

2 kommentarer:

  1. Kul han kan roa sej själv! Å oss! Har fått hem en huligan som kan roa sej själv med...Trodde jag hade lämnat tiden med utrivna köksskåp för lääängesen! :-) Men liten kattunge kan hon! Öppnar skåpen och kryper in o knuffar ut det som är i! Julgranen klädde hon av nerifrån o upp! Den plockades bort när hon kommit drygt halvvägs...Bada i toaletten har hon med hunnit med! Uppskattades inte att bli tvättad i handfatet sen! :-) Jag används som klätterställning, väldigt vacker om benen! Fick världens blick när jag var på gynundersökning! Hm...Vet inte om det blev bättre av förklaringen att jag blivit med kattunge som har VASSA klor! ;-) God fortsättning på året! Ska bli intressant o se vad som komma skall o vad det blir för nån grogrund till nästa års kull!

    SvaraRadera
  2. Å gammelkatten har visat sej vara en förklädd blandning av ilsken sur pitbull o huggorm! Det här kommer att bli kul! :-)

    SvaraRadera