onsdag 30 oktober 2013

Uppdatering Nr 1


Vi har äntligen kommit igång med våra byggprojekt, bättre sent än aldrig eller vad är det man brukar säga? Anledningen till att bygget är så försenat är att Henriks HjulGrävare gått sönder och därav har vi inte kunnat göra markarbetena till våra projekt. Men nu är vi alltså igång. Vi startade med Chillis hage då han kommer tillbringa sina semestrar här hemma på gården nu och troligtvis i framtiden också. Hagen är nästan klar nu, det vi har kvar är att lägga en fiberduk och sedan ska materialet in, detta kom i Måndags, efter det ska vi dra strömtrådarna och koppla på strömmen sen är hagen helt klar. Vi har även börjat gräva ner plintarna till lilla Vindskyddet och skall fortsätta det bygget idag. Så fort det är klart så kommer vi gå på det stora vindskyddet och förstora det. Och glömde nästan paddock staketet är målat och nu har vi satt upp dekorationen på alla stolpar. Blev Sjukt Snyggt.

Vi har haft värdering på vår gård, mest av nyfikenhet av vad den är värd och det gick verkligen bättre än vi vågade tro. Vi har ökat värdet till mer än det dubbla som vi gav. Så efter projekten vi gör nu kommer det stiga ännu mer. Känns lite som en belöning på allt vi gör här =-)

Vi har nu slagit samman våra företag Henrik och jag och firman heter nu CHG Stuteri AB. Vi har lite kvar innan vi är helt färdiga med vår sammanslagning men vi är på gång i alla fall. Givetvis kommer vi stanna kvar här på ChampagneGården i Flädie =-).

Chick är som sagt hos Maths och Mattias och hennes utbildning går sakta men säkert framåt. Dock fick hon en hemsk hovspricka som gjorde henne halt en vecka efter att hon kom dit så nu är hon skodd fram och sprickan är borta och hältan blev som bortblåst direkt. Chick är som vi redan visste en bestämd dam med bestämda åsikter, men skam den som ger sig ;) Hon är lättlärd och när hon förstått vad man menar så gör hon det som om hon aldrig gjort annat.
B2 är snäll och duktig på sin utbildning - Förvånar mig inte för han är en väldigt snäll häst som bara vill göra rätt.
Vi klarade oss väldigt bra undan orkanen Simone, Det knäcktes lite grena i några träd samt en hagstolpe samt en hörna på ridbanan smällde av.
Lady gick och skadade sig i ett av sina ben här förra veckan, inget jätte allvarligt men hon blev svullen och halt på ett ben så hon sattes på penicillin vilket hon ska få en vecka. Igår hände det som inte får hända eller som händer ganska ofta men man vill absolut inte att det ska hända och jag har aldrig lyckats med det förut- Hon fick en penicillinchock. Det kom som en blixt från klar himmel och och var över snabbt men både Lady och jag var Jätte Skärrade efteråt. Det var något av det hemskaste jag har varit med om, att se sin vän kasta sig hysteriskt i sin box utan kontroll, Usch! Väl var att hon inte fick fler skador än något lite sår och efter att hon blivit övervakad i vår kamera hela natten så är hon idag precis som hon alltid brukar vara. Så nu har man varit med om det också och jag kan villigt erkänna att jag hoppas att jag Aldrig behöver vara med om det igen. Ett lite ryck från Lady sen var det kört!

Vi har hunnit vara på första Mikael Nolin löshoppning på YddingeFarm med Chick, Lady och B2. Fick jätte mycket beröm över alla tre hästarna men mest över Chick som skötte sig ypperligt. Dessutom var alla som fanns i ridhuset väldigt intresserade av henne och en del till och med intresserade av att köpa henne - Sorry hon är inte TILL SALU! Min fina Isprinsessa, Olympics (förmodligen) enda sto avkomma som vi givetvis kommer satsa en hel del på först inom sporten och sedan i Avelsboxen =-)
Sto och föl ska avvänjas inom det närmsta nu. Kommer sätta fölen i egen hage (om det går annars får dom stå på box och då tillsammans) på dagarna och på nätterna får dom gå med sina mammor dom första dagarna sen får vi se hur dom beter sig. Förhoppningsvis så släpper dom sina mammor snabbt. Jag vet att Olympic börjat sina och både Revvo och Olympic behöver all sin kraft och energi till sina nya små fölisar som växer i deras magar.

Mio har fått låna Underbara Pommac av Pontus på obestämd tid. Pommac är väldens snällaste Shettis som Mio både rider på och kör (Jag håller dock tömmarna). Kan meddela att Mio är sjukt stolt över sin nya vän =-)


 Igår när Henrik och Stig höll på med grejer som jag inte kunde hjälpa till med i bygget så passade jag på att klippa Buz. Blev näst intill en helklippning. Han blev så fin och han älskade verkligen att bli av med sin "ull"päls =-) Vår nya lilla Rock & Roll Häst =-p Idag kommer Agneta och skall kolla ZaZa på hennes 90 dygns koll - HÅLL TUMMARNA för att hon fortfarande är dräktig =-) Detta är sista dräktighet undersökningen här för i år. EmmerZon, Havanna,BossaNova och Revvo skall vaccineras och Ladys ben skall kollas. Sen ska det byggas, Stig kommer hit och hjälper oss och i eftermiddag är det tid för ChilliTräning, veckans höjdpunkt. Stig kommer fortsätta bygget här hemma själv medan vi är iväg så det inte stannar upp.
 Madde som praktiserar här varje Onsdag fram till Jul är idag ledig då hon har lov. Hon kommer dock hit och ska ta hand om Buz då dom firar 2 år tillsammans. Grattis till det. Och tack för allt du gör och hjälper oss med det är verkligen GULD värt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar