tisdag 11 november 2014

Lycka!

Igår var det tid för årets sista 90 dygns kontroll för våra dräktiga sto här på gården. Vilken lycka det blev när nu alla 13 sto fortfarande är dräktiga 11 av dessa är våra egna. Nu håller vi tummarna för 13 välskapta, friska,pigga,glada och söta fölisar våren/sommaren 2015.
Älskade Olympic dräktig på 90 dygn med fina Spender S
 Det ska bli så spännande att få se Chillis första årgång avkommor. Själv väntar vi 8 föl efter Chilli själv vilket vi ser fram emot med spänning. Har satt honom på alla som det gått på i år för att kunna utvärdera vad han lämnar. Dom perfekta matchningarna kommer vi säker fortsätta att använda Chilli på. Varför inte när man har en egen godkänd hingst =-)
Red Hot Chilli 1285
Har hänt massor sedan sist jag var inne och skrev på bloggen nu. Tyvärr gick vår goda vän bort i sin cancer för någon vecka sedan så nu stundar snart ännu en begravning. 4 begravningar på kort tid. Önskar det var bröllop istället!
 Då jag fyllde jämt i år så blev jag bjuden på en underbar weekend i Rom av mina älskade föräldrar. Med oss följde Mats & Cissi våra underbara vänner. Ni kan tro att jag njöt i fulla drag och vilken stad... måste dit igen snart och fortsätta upptäcka den =-)

Har varit krasslig ett tag nu och beslöt mig för att gå och undersöka mig efter vår lilla resa. Fick avboka ett trevlig helg på Ven med goda vänner vilket givetvis var sjukt tråkigt men nu måste jag fan bli ordentligt frisk och få tillbaka ork och energi!! Kommer bli några lugna veckor nu utan alkohol/fest och energi tömmande aktiviteter.

Bilden tagen dagen efter hemkomst -Skabbiga hingstar =-P
Emmerzon och Lawintwo har kommit hem från betet och allt har gått super bra med dom båda i hantering efter att dom kom hem igen. Igår körde vi Lawintwo till Stenestad för op av navelbråck. Emmerzons navelbråck har gått tillbaka så honom avvaktar vi med då vi tror och hoppas att den lilla bula som är kvar kommer att försvinna av själv. Givetvis fick Emmerzon ett skönt bad när han kom hem. Hans man är klippt och han börjar se ut som en ren och fin åring ;-) Dom blev avmaskade och givetvis hittades det lite mask efter betemys på 5 månader. Men redan dagen efter avmaskningen ser speciellt Emmerzon både piggare, gladare ut och nu en vecka efter ser han till och med lite rundare ut =-) Älskade Hingstatroll. Skönt att ha honom hemma igen(även om det är skönt att ha dom på bete under sommaren).

Våra tre hankatter har äntligen blivit kastrerade. Har inte velat göra det i sommar pga av värmen och infektionsrisken men nu är det gjort. Så skönt. Äntligen så ska vi låta dom få komma ut och leka av sig i det fria. Hoppas bara inte vägen tar dom =-/... Är alltid lika nervös när jag ska vänja in katter på att vara ute, för vägen som ligger alldeles intill oss. Tyvärr en risk vi måste ta. Har haft tur för endast en katt(som var väldigt korkad och helt orädd för bilar)har fått lämna jordelivet pga vägen. Så nu håller vi tummarna att dessa grabbar har stor respekt för vägen.

På Torsdag hämtas en av grävarna hem så på Fredag kommer vi fixa föllösdriften, den skall tömmas och hård göras där vi kör in ensilagen samt där balen ska stå. Så på Lördag släpps fölen som är avvanda och redo för det, ut där. Revvo skall in på box och vi kommer då börja avvänjningen av henne och hennes föl. Därefter är det tid för Surprise och Firer. I december väntar vi ännu ett hingstföl hit så planen är att alla fölen då skall vara avvanda och redo för släpp på lösdriften.
Älskade Fölisar - Dom bästa som finns. Snart dax för avvänjning!
 Vi skulle bygga ett vindskydd till men kom fram till att köpa ett färdig istället som är flyttbart. Så nu håller vi tummarna för att vindskyddet skall komma till oss förhoppningsvis under morgondagen eller på Torsdag =-) Har köpt ett vindskydd som rymmer 10 stora hästar... Tror vi klarar oss ett tag med dom vindskydd vi har sen =-).

På Fredag är det tid för årets gåsamiddag. I år är det familjen Larssons tur att fira och detta året ska vi testa gåsen på Idala gård. Spännande & Gott ska det bli =-)
Puss från Fire =-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar