tisdag 30 augusti 2011

Titta – här tar han in hästen i butiken


Anders Brekke och Jonas Englund skakar hand i butiken.
Invigde Sveriges fräckaste spelbutik – med ett tvåårigt sto
Här invigs spelbutiken – av det tvååriga stoet Quagga.
När Göteborgs fräckaste spelbutik nyöppnade tog man in en häst bland kunderna.
– Det var en andäktig stund. Vi fick tårar i ögonen både hästägaren och jag, säger Jonas Englund, stormarknadschef på Coop Forum Kållered.
Spelavdelningen på Coop Forum Kållered går under benämningen ”Göteborgs fräckaste spelbutik”, så när butiken hade nyinvigning under fredagen slog man till rejält och tog in en travhäst i butiken.
”Tårar i ögonen”
Amatörtränaren Anders Brekke var på plats med sitt tvååriga sto Quagga.
– Vi fick en häst som invigde det hela. Vi la ut röda mattor. Det var fantastisk häst-invigning och ATG-chefer från Stockholm var här. Det var en andäktig stund. Vi fick tårar i ögonen både hästägaren och jag.
Veijo imponerad
Trots att hästen bara var två år gammal var det inga problem att ta in den i butiken.
– Hästen var väldigt lugn. Veijo Heiskanen var här och han var imponerad över att en tvååring kan vara så lugn. Jag var lite osäker innan på att ta in hästen genom glas-partier och bland kunder, men det gick bra.
Tränaren Anders Brekke berättar att hästen tog det riktigt bra.
– Hon ställde upp sig som om hon aldrig gjort något annat. Hon var lysande, säger han.
”En pärla”
Enligt Jonas Englund är butiken något extra och därför kallar de sig den fräckaste spelbutiken.
– Jag har varit här 1,5 års tid röjt och grejat och fått Göteborgs fräckaste spelbutik. Det är en pärla. Det är genomtänkt när det gäller travet och andra spel. Vi har stora flygfotobilder på Åby från invigningen, vi har fina bilder av Ullevi, vi har tröjor från Johan Elmander där han önskar oss lycka till. På väggen har vi monterat upp en hel tävlingssulky. Vi har gjort en spilta där man kan sitta och dricka kaffe. Just nu är det lugnt i butiken och men ändå är det 30-40 personer här, säger Jonas Englund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar