måndag 22 augusti 2011

Fälttävlan laddar för OS-kval


EM I FÄLTTÄVLAN, LUHMÜHLEN: Normalt sett är de utspridda i Sverige, England och Tyskland. I dag strålar de svenska landslagsryttarna i fälttävlan samman på EM-arenan i norra Tyskland. På onsdag tas laget ut.





Inspirerade av de svenska dressyrryttarnas bedrift att kvala ett lag till OS, ska fälttävlanslandslaget försöka göra samma sak den här veckan.
- Det var en riktigt energikick, säger fälttävlans förbundskapten Gunilla Fredriksson, som var en av de första att skicka ett grattis-sms till sin förbundskaptenskollega i dressyren, Bo Jenå.

Det svenska laget med Dag Albert, Sara Algotsson Ostholt, Christoffer Forsberg, Niklas Jonsson, Katrin Norling och Malin Petersen har skött sina förberedelser i sina respektive hemländer. I dag träffas alla i Luhmühlen för den sista finslipningen.
Vilka fyra som ska rida i det svenska laget blir officiellt på onsdag efter veterinärbesiktningen. Tävlingarna startar med dressyr torsdag-fredag, terräng på lördag och banhoppning på söndag.

EM går i lång trestjärnig klass och Sverige får bara ha en nation före sig förutom redan OS-klara Storbritannien, Tyskland och Belgien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar