tisdag 15 februari 2011

VARNING!!!!


Angrepp på hästar allt vanligare
Publicerat: kl 15:23, Dela
En häst i Karup utanför Blentarp blev under gårdagen knivskuren i buken och underlivet. Ägaren till halvblodsstoet upptäckte skadorna när hon skulle ta in sina hästar för natten.

Veterinär: ”Det kan vara en typ av maktutövning”Veterinär: ”Det kan vara en typ av maktutövning” (1:26)
Angrepp på hästar allt vanligare. 2011-02-15. P4 Malmöhus. En häst i Karup utanför Blentarp blev under gårdagen knivskuren i buken och underlivet. Ägaren till halvblodsstoet upptäckte skadorna när hon skulle ta in sina hästar för natten. Ann-Helene Holmbeck, hästägare och Johan Beck-Friis, Sveriges veterinärförbund Reporter: Karl-Johan Löfgren. Lägg till i spelkö Spara som favoritklipp Dela Facebook Twitter Digg Del.icio.us Direkt länk till ljudet Poddradio Öppna i spelaren – När tar in henne ser vi att där finns stora skador längs buken, skärsår och skador i slidan, säger Ann-Helene Holmbeck.

Brottet, som rubriceras som djurplågeri, ska ha skett någon gång mellan klockan tolv och tre igår eftermiddag, när familjen inte var hemma på gården. Polisen har ännu inga spår efter förbrytaren.

– Det är så iskallt. Man går in på en gård och in i hagar som ligger intill boningshuset och misshandlar ett djur på detta viset, säger Ann-Helene Holmbeck.

Någon utförlig statistik över misshandelsfall mot hästar finns inte. Men Johan Beck-Friis, som är informationschef på Sveriges veterinärförbund, uppfattar det som att överfallen har ökat.

Många av de hästar som drabbas får bestående psykiska men.

– Det kan vara de snällaste hästarna i hagen som efter ett sådant här angrepp kan bli väldigt skygga och kanske till och med aggressiva, säger Johan Beck-Friis.

Vad är det som driver folk till att göra sådana här saker?

– Det finns olika teorier. Det kan vara en typ av maktutövning där man vill kunna göra precis vad man vill utan att den andra parten har något att sätta emot, säger Johan Beck Friis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar