måndag 25 oktober 2010

Förlåt


Förlåt Kära Vänner för att vi inte hunnit blogg som vi brukar men det har varit lite kaos här på gården med skadad häst (dock ingen från vår flock men ändock).

Matte & Husse har vart ute på Stan... Såg inte till dom förrän på tidiga morgonkvisten... Halv sex på morgonen närmre bestämt! Hur orka dom, jag fattar ingenting, trodde det var jag som var ung och pigg här men det finns gränser. Jaja roligt hade dom i allafall, tur det kanske eftersom dom var helt förstörda i 2 dagar efter, hehehe!

Hästen som skadade sig blev sparkad av en annan häst. Tyvärr tog det väldigt illa så en artär i hennes bakben gick sönder så det bokstavligen sprutade blod. Beviset finns fortfarande i vårt stall! Matte la ett hårt tryckförband och Karin, hästens ägare ringde efter jour veterinären som tog en väldigt tid på sig innan hon kom! Tack vare att matte stoppade blodflödet så gjorde detta inte så mycket. Efter mycket om och men med en mycket velig veterinär så tyckte matte och den veliga veterinären att Mimmi skulle stå kvar här i 3 dygn så blödningen fick stoppa helt för att sedan åka till saxtorp för röntgen. Det visade sig att gaffelbenet var splittrat och att det antagligen var detta som tagit hål på artären... Nu är Mimmi opererad på Stenestads och ska bli helt frisk utan sitt gaffelben... Så vi håller alla hovar att det inte uppkommer någon komplikation.

Igår var mattes gamla hästkompisar Malin och Karin och hälsa på. Dom tittade på oss alla och sedan bjöds det på dunder fika mumsigt, hade gärna varit med inne istället för att stå kvar ute i regnet, hhhhhuuuuu, bbbbrrrrr, kkkkaaaallllltttt.....

Alla Gizmos bebisar har nu flyttat till sina nya hem! Önska Er alla 4 lycka till i livet och önskar Er allt gott!

Nu måste jag dra, husse kommer med MAT och det vill jag inte missa!!!!
Syns snart igen... Lovar!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar