torsdag 23 oktober 2014

Svåra Beslut!

Ligger här med feber och ont i halsen och tycker mest synd om mig själv. Lilleman har varit hemma från dagis hela veckan pga förkylning och feber så jag vet vart jag fått eländet från. Att barn kan vara sjuka och dessutom ha feber men vara som yrväder är för mig en gåta, en annan vill ju bara försvinna när febern närmar sig 40 grader men ungar verkar inte så känsliga för det som vi vuxna. Visst kan man se i mellan varven att Mio är lite simmig i ögonen och visst kan han vila till en film en stund men sen är det full fart igen. Phu!!

Givetvis fick Bazze avsluta sin semester några dagar tidigare än planerat då han drog av sig en dojja och sedan trampade på den så sidokappan gick rakt upp i foten. Blev satt på box efter tvättning och står nu snyggt i sjukhage med silvertejp runt foten tills i morgon Fredag då Hanna hovslagare kommer och ska sko honom med sulor! Ska sko Buz, Linetta och ZaZa också samt verka Havanna och fölen och eventuellt något sto också. Tjohooo.

Cazette håller på att avvänjas från sin mor. Den första veckan fick Linetta gå i hingsthagen och Cazette på ridbanan med sin nya kompis Chima. Detta har fungerat jätte bra. Igår tog vi beslutet att låta fölen gå på ridbanan som dom brukar och låta Linetta återgå till lösdriften och dom andra hästarna. Allt gick strålande. Linetta brydde sig inte ett dugg så då tänkte vi att det var lika bra att låta Cazetta stå på box med Chima på nätterna dom närmsta dygnen nu för att sedan släppas ut på föllösdriften till helgen. Allt gick faktiskt bra tills en av inackorderingarna kom och knackade på och sa att Cazette stegrat sig och fastnat i vattenhinken... Givetvis hade hon slitit ner allt i sin väg, fått ett sår på kotan och blödde som F-N... In med hästen i spolspiltan, tvätta fixa och ringde vår veterinär. Såret var som tur var inte djupt så efter att hon fått lite dunder salva i såret så fick hon komma in på box med sin kompis igen. Natten har efter detta varit lugn. Så nu håller vi tummarna att allt ska gå bättre vid intaget ikväll. Agneta kommer i eftermiddag och ska vaccinera henne samt kolla på såret som nu ser väldigt bra ut.

Igår fick Bazze bada, jäklar i hoppet vilken skitig häst han var! Nu är han ren och fin igen med nyklippt man och svans. Idag ska han få flytta ut i utestallet eftersom han är så stressad inne i stora stallet. Han stod därute ett tag i somras och han har aldrig varit så lugn på box tidigare som han var därute.Efter att Hanna skott honom ska han få komma igång lite smått igen. Kan vara bra för både honom och mig att komma igång.

Vi har nu tagit det svåra beslutet att försöka hitta ett nytt hem till Linetta då hon inte fungerar här med våra andra sto. Ni vet ju själv hur vi har funderat fram och tillbaka om henne och i slutändan så är det viktigaste att alla sto mår bra. Hon ligger nu ute till försäljning på hästnet. Hoppas verkligen vi kan hitta ett perfekt nytt hem till henne. Kommer eventuellt även lägga ut henne till försäljning i Danmark också då hon är därifrån och dom säkerligen vet hur bra stam och mödene hon faktiskt har, vi får se...

Längtar som tusan till våren och tills alla nya föl kommer. Speciellt spänd är jag på fina Chick och Zirocco Blues kommande avkomma som dessutom är först ut av våra sto nästa år. Givetvis längtar jag efter alla fölen men det är alltid extra roligt nu när det är första gången en egen uppfödning ska få föl =-)
Ta hand om Er.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar